Ti personer kuttet opp da flypropeller kvestet trær i New York

- Jeg klarer ikke stoppe å skjelve, sier Yolanda (80).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Det amerikanske forsvaret holdt i dag en oppvisning Clove Lakes Park på Staten Island i New York, men den var ikke særlig vellykket.

De kraftige rotorbladene sørget for at kvister og greiner sleit seg fra trærne og suste inn i en folkemengde på rundt 150 personer. Ti personer pådro seg kuttskader som følge av de løpske greinene.

- Skremmende - Det var som en storm av sand og søppel, og folk løp avgårde. Greinene ble revet ned og var overalt. Det var veldig skremmende, sier Ann Hirsch til Associated Press.

Ifølge CNN sto noen av de ødelagte trærne nesten 200 meter unna og et tre mistet alle greinene på den ene siden.

Flyet, av typen Osprey MV-22, landet i parken i forbindelse med Memorial Day. Flyet har rotorblader som gjør at det kan ta av og lande vertikalt.

- Dette skaper mye vind og det var åpenbart det som skjedde her, sier forsvarstalsmann Josh Diddams.

Sju personer ble fraktet til sykehus, mens tre andre skadde klarte seg selv og ikke ville ha medisinsk behandling.

Plass til 24 soldater Yolanda Maiurmo (80) vurderte en tur til stranda, men dro i stedet til parken for å se på oppvisningen. Det angrer hun på, for hun ble kuttet opp i ankelen av en trebit.

- Det var virkelig skremmende og jeg klarer ikke stoppe å skjelve. Jeg kom hit for å ha en herlig dag, men jeg skulle ønske jeg valgte stranda, sier hun til NY Daily News.

Flyet har plass til 24 elitesoldater og flyr dobbelt så raskt som kamphelikoptrene USA brukte i Vietnam-krigen - en helikoptertype det er designet til å erstatte. Ifølge forsvaret skal MV-22 ha «de vertikale flyegenskapene til et helikopter og hastigheten og rekkevidden til et fly».

Osprey-flyene ble nesten stoppet etter en rekke tekniske feil og to testulykker som tok livet av 23 soldater i 2000. Utviklingen har derimot fortsatt og flyet er nå i bruk i Irak.