Ti personer siktet for trygdesvindel i murerfirma

Ti personer med tilknytning til et murerfirma i Oslo er siktet for organisert trygdesvindel. Politiet mener de har fått fire millioner kroner i trygd de ikke hadde krav på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju av de siktede er kvinner som hevder de jobbet for firmaet. I tillegg er den tidligere daglige lederen, samt to menn siktet. De tre mennene skal ha jobbet mens de var permittert eller sykmeldt, melder NRK.

Ledelsen og de ansatte har alle bakgrunn fra østeuropeiske land, og risikerer ubetinget fengsel dersom de blir funnet skyldige.

- Det er en alvorlig sak. Det er en av de større sakene vi har avdekket når det gjelder trygdemisbruk. Det er organisert, satt i system gjennom et etablert norsk selskap, og det er en større beløpsmessig sak, sier etterforskningsleder Rune Skjold i Oslo politidistrikt.

Ingen av de siktede erkjenner å ha gjort noe straffbart.

- Kvinnene som hevder å ha vært på byggeplassen, mener de har vært der og gjort en jobb, uten at vi kan se spor etter det. Når det gjelder mennene som var permittert, finner vi spor etter at de har jobbet på byggeplassen, sier Skjold.

Politiet tror en tiltale i saken først vil være klar våren 2014.

(NTB)