Stort jordras i Gjerdrum:

Ti personer skadd etter raset på Gjerdrum

Onsdag morgen har det gått et større jord- og leirskred på Gjerdrum i Viken. Flere boliger er tatt av raset og ifølge politiet er ti personer skadd - en av dem alvorlig.

FRYKTER SAVNEDE: Flere personer er fraktet til sykehus deriblant en med alvorlige skader, og politiet frukter for at det er savnede personer i jordraset. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GJERDRUM (Dagbladet): I morgentimene onsdag har det gått et stort jordskred i sør for Ask sentrum i Gjerdrum kommune i Viken.

Politiet har foreløpig oversikt over at 14 adresser er berørt. På flere av adressene er det flere boenheter. Det er prioritert å kartlegge hvem som er registrert på adressene, og deretter få kontakt med dem, for å få oversikt over eventuelt savnede.

21 personer med folkeregistrert adresse i rasområdet er så langt ikke gjort rede for, opplyser politiet klokka 12.

- Selv om politiet ikke har melding om at noen er savnet, går vi ut i fra at det befinner seg savnede personer i rasområdet, skriver politiet.

Totalt er ti personer skadd etter raset.

Én person betegnes som alvorlig skadd og er kjørt til Ullevål sykehus for behandling. Fire personer har pådratt seg moderate skader og er kjørt til Ahus, mens de resterende har pådratt seg lettere skader og blir behandlet på legevakten.

Totalt er 700 personer evakuert.

Politiet har foreløpig ikke fått tatt seg helt inn i området av hensyn til sikkerheten, og innsatsleder Roger Pettersen kan ikke utelukke at det er savnede personer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer