Ti personer skadet i ferjeulykke i Göteborg

- Man rakk ikke reagere før det smalt. Folk begynte å skrike og kastet seg bakover.

ETTERFORSKER ULYKKA: Politiet har iverksatt etterforskning etter at ei ferje med rundt 70 passasjerer krasjet inn i ei brygge i Göteborg i ettermiddag. Ti mennesker skal ha blitt skadet i sammenstøtet. Foto: Jan Wiriden / GT
ETTERFORSKER ULYKKA: Politiet har iverksatt etterforskning etter at ei ferje med rundt 70 passasjerer krasjet inn i ei brygge i Göteborg i ettermiddag. Ti mennesker skal ha blitt skadet i sammenstøtet. Foto: Jan Wiriden / GT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ti mennesker er skadet etter at ei ferje kjørte inn i ei brygge ved Lilla Bommen i Göteborg i Sverige, skriver GT.se. Ifølge avisa var det om lag 70 passasjer om bord på ferja «Älvsnabben» da ulykka inntraff i 13-tida i ettermiddag.

- Det er Älvsnabben nummer 5 som har kjørt inn i brygga. Første rapport jeg har fått er at det var et antall personer som ble skadd og at politi om ambulanse har vært på plass og tatt hånd om dem. Det er likevel fortsatt tidlig å si noe om omfanget, sier pressekontakt Jens Holmberg på Västtrafik til avisa.

- Svimet av Ifølge politiet skal ferja ha hold en fart på mellom fem og seks knop da ulykka inntraff.

- Innledningsvis fikk vi opplysninger om at noen skal ha svimet av, men mer vet jeg ikke på nåværende tidspunkt, sier politiets pressekontakt Christer Fuxborg.

Politiet vil nå etterforske ulykken nærmere. Ifølge GT.se mistenkes de at det kan ha vært en teknisk feil på ferja.

Dundret i kaia Ellen Sjöberg (24) jobber i billettboden på brygga og ble vitne til ulykken. 

- Ferjene bruker jo å komme inn her som vanlig, men denne gangen kom den veldig fort. Like før den dundret inn i kaien, var det noen som skrek at folk på kaia måtte passe seg, forteller hun til GT. 

Ferja skal ha truffet brygga hardt rett forfra.  

- Det var knapt så man rakk å oppfatte situasjonen. Ferja var kanskje to-tre meter i fra da noen skrek «akta». Så man rakk ikke reagere før det smalt. Folk begynte å skrike og kastet seg bakover, sier Sjöberg.

FLERE SKADET: Ti personer skal ha blitt skadet i ulykka. Foto: Jan Wiriden / GT
FLERE SKADET: Ti personer skal ha blitt skadet i ulykka. Foto: Jan Wiriden / GT Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer