Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ti personer skutt i masse­skyting i California

Ti personer er skadd, tre av dem kritisk, etter masseskyting i San Bernardino i California, opplyser politiet.

MASSESKYTING: Tre personer er «ekstremt kritisk skadd», opplyser polititalsmann Richard Lawhead til CNN. Skyteepisoden fant sted i et fellesområde i et leilighetskompleks i San Bernardino i California. Ingen er pågrepet ennå. Video: LOUDLABS via CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst ti personer ble søndag kveld skutt i et leilighetskompleks i San Bernardino i California søndag kveld, melder politiet ifølge CNN. Tre personer er «ekstremt kritisk skadd», opplyser polititalsmann Richard Lawhead, ifølge kanalen.

Han opplyser at skyteepisoden fant sted i et fellesområde i leilighetskomplekset, og at alle ofrene skal være voksne mennesker. Politiet fikk melding om skyteepisoden klokka 22.45 lokal tid søndag - 7.45 norsk tid.

Politiet har så langt ikke pågrepet noen.

- Hørte lyden

Alysa Marie, som bor rett ved leilighetskomplekset, sier til CNN at hun hørte at det ble avfyrt mellom 15 og 20 skudd.

- Min svigerbror hørte lyden av kuler som fløy forbi huset vårt. Han var utendørs da skytingen fant sted, sier hun.

- Om lag fem minutter senere begynte et helikopter å sirkle over nabolaget, og det kom meldinger via radio om at gjerningspersonen måtte legge ned våpenet, og om at de som var på bakken, måtte komme seg i sikkerhet og la nødetatene gjøre jobben sin, legger hun til.

Rammet av flere skytetragedier

San Bernadino ligger rundt åtte mil nordøst for Los Angeles i California, og er samme by som ble utsatt for et terrorangrep i 2015.

Syed Rizwan Farook (28) og kona Tashfeen Malik (27)var utstyrt med to rifler, to semi-automatiske håndvåpen og 1600 skudd da de drepte 14 personer i San Bernardino 2. desember i 2015. 21 personer ble skadd.

Byen ble igjen rammet av en tragisk skyteepisode i april i fjor, da Cedric Anderson fyrte av en pistol i et klasserom på barneskolen North Park i San Bernadino.

Der inne drepte den selvutnevnte pastoren sin egen kone og en åtte år gammel gutt. I tillegg skadet Anderson en elev til, før han tok sitt eget liv

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!