Ti politifolk skadd da kunder stormet klesbutikk i London

Panikk da 2000 ville inn på salg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Det dannet seg lange køer ved butikken til American Apparel i Brick Lane i London da kleskjeden startet et lenge forhåndsannonsert salg i går, men enkelte ble så ivrige at åpningen utviklet seg til opptøyer.

Ifølge BBC ble så mange som ti politifolk skadd i tumultene, mens tre av bråkmakerne ble arrestert.

En rekke mobilvideoer som er lagt ut på Youtube viser folk som flykter i panikk mens flere personer havner i slagsmål med politibetjenter uten opprørsutrustning. Noen av politifolkene blir liggende på bakken med folk over seg, samtidig som redde øyenvitner roper og skriker.

Bråket skal ha startet da flere av de rundt 2000 ventende ungdommene stormet fram mot inngangspartiet til butikken da den skulle åpne.

- Folk var helt gale. Da dørene åpnet stormet de fram og presset folk foran seg, sier en 19 år gammel student til The Times.

- Uheldig og rett og slett farlig oppførsel i køen gjorde at politiet måtte stoppe arrangementet inntil de kunne sørge for sikkerheten til alle involverte. Ved våre mange salg har vi ikke sett noe lignende, og vi beklager og er skuffet over at det skjedde, skriver American Apparel i en pressemelding.

Salgsåpningen var hypet på blant annet en stor Facebook-gruppe, men klesbutikken skal ikke ha fortalt politiet om tilstandene som kunne oppstå.

- Politiet har ikke blitt varslet på forhånd om antallet som man forventet kom til å delta. De som har organisert det har blitt tilsnakket av politiet, sier en talsmann for londonpolitiet ifølg BBC.

Bare 30 kunder skal ha klart å komme seg inn til selve salget før det måtte stenge dørene, men kleskjeden vil forsøke å åpne igjen i løpet av helga - med betydelig økte sikkerhetstiltak.