Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ti prosent av omsetningen til flomofrene

Vil starte butikk-aksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Eierne Jan Brekke og Lars Graue i Interoptik Brillehjørnet i Arendal har bestemt seg for å gi ti prosent av netto omsetning denne uka til hjelpearbeidet etter flodbølgekatastrofen i Sør-Asia. Også konkurrenten Z-optik i Arendal sa ja til å være med på aksjonen da de ble kontaktet av Brekke og Graue i går.

- Jeg har gått og tenkt et par dager over hvordan vi næringsdrivende kan bidra. Privatpersoner har allerede vist en enorm giverglede, sier Brekke til Agderposten.

- Vi håper å få en snøball til å rulle. Vi har sendt en appell internt i kjeden vår, og vil også sende en oppfordring til andre kjeder i bransjen vår, sier Graue til Dagbladet.no.

Han sier det også er kommet positive uttalelser fra andre i handelsnæringen.

- Katastrofen kommer tett på oss fordi mange nordmenn er rammet, men det er ikke det som er det viktigste. Det handler først og fremst om en tragedie som kan prege de rammede områdene i tiår framover, sier Graue.

Butikken har normalt en omsetning på 1,2 millioner i løpet av hele januar. Men den første uka etter nyttår er normalt sett den beste, ettersom folk gjerne er tidlig ute for å sikre seg godbitene under nyttårssalget.

Normalt sett betaler folk når de henter brillene sine, men denne uka vil Interoptik be om kontant betaling, slik at kundene kan være med på å gi til ofrene.

GIR TI PROSENT: Optikerne Jan Brekke (t.v.) og Lars Graue gir ti prosent av omsetningen i sin brillebutikk i Arendal denne uka. De håper andre næringsdrivende vil gjøre det samme.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media