Ti savnet etter kollisjon med ubåt

Ti mennesker er savnet etter at en japansk fiskebåt sank som følge av en kollisjon med en amerikansk atomubåt utenfor Hawaii i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var 35 mennesker om bord i båten, som var et skoleskip fra den japanske fiskerihøyskolen. 25 av dem ble reddet etter kollisjonen, ifølge en talsmann for den amerikanske kystvakten, løytnant Greg Fondran.

Kollisjonen fant sted 10 sjømil utenfor Oahu, en av de større øyene i Hawaii. Blant mannskapet på båten var det 13 elever fra videregående skole og to lærere, ifølge japansk kringkasting.

Ubåten USS «Greenville» som er basert i Pearl Harbor utenfor Honolulu, så ikke ut til å være skadd etter ulykken, som skjedde da båten gikk til overflaten og traff fiskebåten med akterenden.

Ubåten ble på åstedet og hjalp til med å redde overlevende fra flåter. Kystvakten og marinen sendte helikoptre, fly og båter for å hjelpe til med redningsoperasjonen.

Båten som sank var den 499 tonn tunge «Ehime Maru», som hører til en fiskeriskole i Uwajima på vestkysten av Japan og som fisket tunfisk. Båten reiste fra Japan 10. januar og skulle returnere 23. mars.

(NTB)