Ti siktet etter doping-aksjon

Ble gjort beslag av ulike dopingmidler og narkotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 10 personer er den siste uka siktet for bruk og besittelse av dopingmidler, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding.

Bergens Tidende omtalte saken først.

Alle personene er hjemmehørende i Bergen, Sotra og Askøy.

«Ved ransakelsene, som er gjort på en rekke adresser i kommunene, er det gjort beslag av ulike dopingmidler i tablettform, ulike former av anabole steroider og veksthormoner. Det er også gjort beslag av narkotika, da hovedsakelig MDMA/ecstasy og hasj, i tillegg til kontantbeløp av noe størrelse», fremgår det av pressemeldingen.

Befatning med dopingmidler er straffbart på lik linje med befatning med narkotika.

I ett tilfelle ble det også gjort «forvaltningsmessig inndragning av våpen», hvor vedkommende vil få sin skikkethet vurdert på nytt.

Politiet bemerker at personene har til felles en interesse for trening og kroppsbygning, men er også bekymret fordi fem av de siktede har tilknytning til ordensvaktbransjen for utesteder i Bergen.

Det er behov for skikkede dørvakter i utelivsbransjen, og politiet presiserer at dopingbruk ikke er forenlig med å utøve trygg og forsvarlig vaktvirksomhet.

«Vi ser en sammenheng med at de som har blitt tatt i doping også gjerne har vært involvert i annen type kriminalitet, seksuell tilnærming, familievold, generell vold på byen, trafikkforseelser, og narkotika», står det videre i pressemeldingen.

Politiet utelukker ikke at det kan komme flere tilsvarende ransakelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer