Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ti skadd i bussulykke på Sunnmøre

Skolebussen ligger på taket. - De har hatt englevakt, sier Dagbladet.no\'s reporter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LØVSETSTRANDA (Dagbladet.no): Flere personer er skadd i en bussulykke på Løvsetstranda mellom Moldtustranda og Gjerdsvika på Sunnmøre. Herøy brannvern har rykket ut med alle tilgjengelige mannskaper, og politi og ambulanse er også på stedet, opplyser operasjonsleder Arnfinn Walderhaug ved Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.no.

Skolebussen kjørte utfor veien og rullet rundt flere ganger før den ble liggende på taket ved sida av veibanen. Bussjåføren ble kastet ut av bussen, mens en 17-årig elev ble liggende fastklemt under bussen.

Walderhaug opplyser at politiet fikk melding om ulykken klokka 16.23, og bekrefter at det dreier seg om en skolebuss med elever fra Herøy og Ulstein videregående skole.

I 17.45-tida opplyser operasjonssentralen at alle passasjerene er fraktet ut av bussen. To personer er fraktet til sykehus, mens åtte er fraktet til legevakta.

- Én ble fraktet med luftambulanse til Ålesund sjukehus, mens en annen ble fraktet med ambulanse til enten Volda eller Ålesund sjukehus. Åtte ble sendt til legevakta i Myrvåg, sier Walderhaug. De skal ha pådratt seg kutt- og sjokkskader.

17-åringen som lå under bussen, er alvorlig, men ikke livstruende skadd. Bussjåføren pådro seg mindre bruddskader.

- De har hatt englevakt, det ser ikke ut her, sier Dagbladet.no\'s reporter, som legger til at hjulsporene tyder på at bussen har fått et hjul utenfor veien.

Det er veldig glatt på ulykkesstrekningen.

PÅ TAKET: Skolebussen rullet rundt flere ganger og havnet på taket. Foto: Fridgeir Walderhaug
PÅ TAKET: Skolebussen rullet rundt flere ganger og havnet på taket. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling