Ti smittet av ebola i Afrikas største by

Etter kontakt med ebola-offer fra Liberia. Innstiller flytrafikk.

 STOPPER FLYTRAFIKK:  Elfenbenskysten har fra mandag stoppet flytrafikk til og fra land med påvist ebolasmitte, blant dem Afrikas mest folkerike land Nigeria. Her Coulibaly Daouda fra helsemyndighetene i Elfenbenskysten med en nylaget brosjyre til befolkningen om det dødelige viruset. Foto: SIA KAMBOU, AFP/NTB Scanpix.
STOPPER FLYTRAFIKK: Elfenbenskysten har fra mandag stoppet flytrafikk til og fra land med påvist ebolasmitte, blant dem Afrikas mest folkerike land Nigeria. Her Coulibaly Daouda fra helsemyndighetene i Elfenbenskysten med en nylaget brosjyre til befolkningen om det dødelige viruset. Foto: SIA KAMBOU, AFP/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti tilfeller av ebola-smitte er hittil registert i Nigerias største by Lagos med om lag 12 millioner innbyggere, etter at flere nye tilfeller ble registrert mandag.

Lagos har passert Kairo som Afrikas største by.

To av de smittede har mistet livet på grunn av det dødelige viruset.

 PÅ FLYPLASSEN I LAGOS:  En helsearbeider på  Murtala Muhammed International Airport i Lagos, som tar i mot passasjerer fra land med ebolasmitte. Foto: Sunday Alamba, AP/NTB Scanpix.
PÅ FLYPLASSEN I LAGOS: En helsearbeider på Murtala Muhammed International Airport i Lagos, som tar i mot passasjerer fra land med ebolasmitte. Foto: Sunday Alamba, AP/NTB Scanpix. Vis mer

Den ene av de døde er en liberier som tok med seg smitten fra utlandet, opplyser helseminister Onyebuchi Chukwu.

Alle som er smittet, er folk som har hatt kontakt med liberieren som kollapset på grunn av sykdommen da han ankom flyplassen i Lagos fra Liberia 25. juli.

Stopper fly
Så langt har nærmere 1 000 mennesker dødd av ebolasmitte i de vestafrikanske landene Liberia, Sierra Leone, Guinea og Nigeria.

Viruset brøt ut i Guinea i februar i år, og Verdens helseorganisasjon WHO erklærte fredag at ebolautbruddet utgjør en internasjonal helserisiko.

Elfenbenskysten kunngjorde mandag at de har stoppet alle flygninger fra land der det er registrert tilfeller av ebola.

En rekke internasjonale og afrikanske flyselskap har allerede stoppet flygninger til eller fra land med smitte.

(NTB-AFP-Reuters).

 PROVISORISK SYKEHUS:  Et nyopprettet sykehus for ebolasmittede i Sierra Leone - om lag 300 kilometer fra hovedstaden Freetown. Foto: Michael Duff, AP/NTB Scanpix.
PROVISORISK SYKEHUS: Et nyopprettet sykehus for ebolasmittede i Sierra Leone - om lag 300 kilometer fra hovedstaden Freetown. Foto: Michael Duff, AP/NTB Scanpix. Vis mer