CORONA: Oslo kommune opplyser i en pressemelding at i overkant av 300 personer er satt i karantene etter et smitteutbrudd på treningssenteret Crossfit Gamlebyen. Reporter: Jeanette N. Vik Vis mer

Oslo:

Ti smittet etter utbrudd på treningssenter

Som følge av smitteutbruddet er i overkant av 300 personer satt i karantene.

Publisert
Sist oppdatert

Oslo kommune opplyser i en pressemelding at i overkant av 300 personer er satt i karantene etter et smitteutbrudd på treningssenteret Crossfit Gamlebyen.

Oslo kommune skriver at de i samråd med Folkehelseinstituttet har besluttet at alle som har trent på Crossfit Gamlebyen i perioden 9. til 12. august skal være i karantene i 10 dager fra siste trening, for å unngå videre smittespredning.

<strong>KARANTENE:</strong> 300 personer er satt i karantene etter smitteutbrudd på dette treningssenteret i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KARANTENE: 300 personer er satt i karantene etter smitteutbrudd på dette treningssenteret i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Nærkontakter i karantene

Torsdag forrige uke ble det påvist smitte hos en person som hadde trent på treningssenteret CrossFit i Gamlebyen i Oslo.

- Treningssenteret ble stengt og nærkontaktene til den smittede personen ble satt i karantene, forteller daglig leder Glenn Rune Olsen til Dagbladet.

Noen dager senere, søndag 16. august, fikk treningssenteret beskjed om at ytterligere tre personer som hadde trent på senteret fram til det ble stengt 13. august, var smittet.

Ti bekreftet smittet

- Vi har hatt dialog med bydelen hele tiden, og de som var i nærkontakt med første smittetilfelle ble satt i karantene med en gang, sier Olsen til Dagbladet. Det ble også sendt ut melding om smittetilfellet 13. august.

Tirsdag er totalt ti personer bekreftet smittet. Seks smittede har vært på treningssenteret, fire andre er smittet igjen av disse seks.

Tirsdag kom også beskjeden om at alle som hadde trent ved treningssenteret i perioden 9. til 12. august skulle i karantene - ikke bare dem som var kartlagt som nærkontakter.

Dette sendte Oslo kommune ut beskjed om til de aktuelle personene tirsdag. For flere er altså karantenen over allerede i morgen.

Olsen mener det er synd at det tok så lang tid før bydelen ga treningssenteret beskjed om at karantene gjaldt alle 300 som har trent på senteret i denne perioden.

- Vi tok vårt samfunnsansvar og håper andre som kommer i lignende situasjoner gjør det samme. Så kan man jo selvfølgelig stille spørsmål ved at man så sent i denne prosessen må kjøre en massekarantene, sier Olsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer