Ti tusen husstander uten strøm

Snøen skaper store problemer på kraftlinjene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Strømsituasjonen på Sørlandet har forverret seg i løpet at ettermiddagen på grunn av det dårlige været, melder NTB.

I sju-tida opplyser informasjonsdirektør Realf Ottesen i Agder Energi at i underkant av 10 000 husstander mangler strøm.

- Snø og is er det største problemet på kraftlinjene. Vi har fått mye tung, våt snø som også legger seg på trær, noe som kan få tretopper til å knekke over linjene slik at de korslutter eller ryker av, sier Ottesen til Dagbladet.no

Noen strømløse i natt

Det er over 20 feilsituasjoner på kraftlinjene i Aust-Agder og Vest-Agder, og problemene med strømbrudd sprer seg over hele Sørlandet. Det er vanskelig å angi når feilene vil bli rettet.

- Noen vil nok dessverre ikke ha strøm i natt, men jeg kan ikke anslå hvor mange, sier informasjonsdirektøren.

Han forteller at det jobbes kontinuerlig med å rette opp de feilene som allerede er identifisert på kraftlinjene.

- I morgen når det blir lyst, vil vi sette fullt trykk på å finne de feilene som ikke er identifisert nå, og på inspeksjon av hele nettet, sier Ottesen.

NEDSNØDD: Det er uklart om dette huset i Kristiansand er utsatt for strømbrudd, men det er i alle fall kommet store snømengder her - såpass store at brøytebilen har satt seg fast. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
NEDSNØDD: Det er uklart om dette huset i Kristiansand er utsatt for strømbrudd, men det er i alle fall kommet store snømengder her - såpass store at brøytebilen har satt seg fast. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer

Store værproblemer

Værforholdene på Sørlandet har skapt spesielt store problemer for trafikken i dag, og politiet har oppfordret folk til å holde seg inne. Fjelloverganger og flyplass har blitt stengt på grunn av store snømengder.

Send inn dine værbilder på MMS til 2400 eller på e-post til 2400@dagbladet.no.

Også i Hordaland førte kraftig vind til at flere hundre husstander mistet strømmen lørdag, men de fleste fikk tilbake strømmen utpå ettermiddagen.

- Utfordringen i dag har vært å finne feilene, som har vært spredd over store avstander. Vi har ekstra bemanning både på sentralen og ute i felten. Vi står på for å få strømmen tilbake til alle, opplyser Ingunn Halvorsen i BKK til NTB.

Mindre nedbør imorgen

Det siste værvarselet fra Meteorologisk institutt sier at det ventes vanskelige kjøreforhold også utover kvelden og natten østafjells, spesielt i fjellet og i Agder-fylkene, på grunn av snø og vind.

På kysten av Vest-Agder og Aust-Agder ventes det at nedbøren går over mot sludd eller regn søndag formiddag, men at det blir oppholdsvær senere på dagen.

Ti tusen husstander uten strøm

I indre strøk blir situasjonen den samme, bortsett fra at det trolig ikke blir regn.

Sjekk været for Kristiansand, Arendal, Skien, Lillesand, Mandal og 750 000 andre steder i landet på Dagbladet.nos værtjeneste.

IKKE I RUTE</B>: Flytrafikken var svært forsinket på Kjevik lufthavn i Kristiansand i dag.
<B>MÅTTE SNU</B>: Bilistene på vei sørover på E18 måtte snu da de kom til Dyreparken like utenfor Kristiansand i dag.