Ti ulver ulovlig skutt

Ulvejegere i Romerike-distriktet skal i løpet av de siste årene tatt livet av ti ulver under illegal jakt. - Dette er vårt eneste virkemiddel for å bli kvitt ulven, sier en av de anonyme jegerne til Romerikes Blad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere uavhengige kilder bekrefter at så mange som ti ulv har blitt drept. Den ulovlige jakten skal i følge Romerikes Blad ha funnet sted i Sørum, Fet, Aurskog-Høland og Nes kommune. Det er den såkalte kongsvinger-Årjängflokken som det har blitt jaktet på.

Overfor Romerikes Blad bekrefter politiet at det er stor sannsynlighet for at opplysningene om ulovlig jakt stemmer. Jegerne risikerer seks års fengsel for denne typen faunakriminalitet, men de lar seg ikke skremme.

- Sånn blir det når myndighetene begår overgrep mot oss som bor på bygda, sier en av jegerne.

Høres mye ut

Viltforvalter for Oslo og Akershus, Asle Stokkereit, synes antallet ulv som skal være ulovlig drept er veldig høyt.

- Ti ulv er veldig høyt synes jeg. men det kan jo være at de er kommet over et kull eller noe slikt, og dermed har fått sjansen til å ta spesielt mange. Et ulvepar kan jo ha syv-åtte valper, så det går jo an, men det er jo snakk om totalt uforståelig faunakriminalitet. Det er stor forskjell på dette her, og ulv som blir skutt i nødverge. Veldig stor forskjell, sier Stokkereit til Dagbladet.no.

Peiler inn ulven

I følge jegerne selv bruker de peileutstyr kjøpt i Sverige for å finne ulven. Ulver som er merket av forskere er derfor lett vilt. Jegerne hevder også at de kan bevise at noen av ulvene de har skutt er satt ut. Skrottene skal kunne spores tilbake til dyreparker i Sverige.

Ulvelabb på døra

Lensmannsbetjent Torbjørn Ellefsen fikk i fjor høst noe som lignet en ulvelabb under dørmatta. Labben ble lagt der etter at Ellefsen hadde uttalt at lensmannskontoret ikke hadde sett bevis på illegal jakt på ulv.

JAGET: Ti ulver skal være ulovlig skutt på Østlandet.