Hawaii

Tiåring arrestert etter skoletegning

En ti år gammel jente ble satt i håndjern og arrestert på skolen på grunn av en tegning hun tegnet av en medelev. Nå krever ideell organisasjon endring.

ARRESTERT: På Honowai Elementary School ble en jente satt i håndjern og arrestert av politiet for en tegning av en medelev. Foto: Google
ARRESTERT: På Honowai Elementary School ble en jente satt i håndjern og arrestert av politiet for en tegning av en medelev. Foto: Google Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Organisasjonen American Civil Liberties Union of Hawaii (ACLU) krever endringer etter at en ti år gammel jente ble satt i håndjern og arrestert på skolen, melder CNN.

Arrestasjonen skal ha skjedd som følge av at den unge jenta tegnet en uflatterende tegning av en medelev.

Som svar på hendelsen sendte organisasjonen forrige mandag et brev til Honolulu politiavdeling, utdanningsdepartementet og statsadvokatens kontor.

I brevet ber ACLU om at de vedtar endringer i politikken, sletter alle registreringer av arrestasjonen og betaler fem millioner kroner i erstatning til jenta.

Satt i håndjern

Det var i januar 2020 at en forelder ved Honowai Elementary School i Honolulu ringte for å klage på tegningen laget av jenta.

Forelderen krevde at personalet ringte politiet.

Da politiet ankom skolen, ble jenta satt i håndjern med overdreven makt og ført til politistasjonen, påstår ACLU i en pressemelding.

Jentas mor, Tamara Taylor, sier til BBC at hun ble innkalt til skolen, men ikke fikk se datteren sin eller informert om at hun ble satt i håndjern foran personalet og medelever, og ført bort av politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer