Hawaii

Tiåring arrestert etter skoletegning

En ti år gammel jente ble satt i håndjern og arrestert på skolen på grunn av en tegning hun tegnet av en medelev. Nå krever ideell organisasjon endring.

ARRESTERT: På Honowai Elementary School ble en jente satt i håndjern og arrestert av politiet for en tegning av en medelev. Foto: Google
ARRESTERT: På Honowai Elementary School ble en jente satt i håndjern og arrestert av politiet for en tegning av en medelev. Foto: Google Vis mer
Publisert

Organisasjonen American Civil Liberties Union of Hawaii (ACLU) krever endringer etter at en ti år gammel jente ble satt i håndjern og arrestert på skolen, melder CNN.

Arrestasjonen skal ha skjedd som følge av at den unge jenta tegnet en uflatterende tegning av en medelev.

Som svar på hendelsen sendte organisasjonen forrige mandag et brev til Honolulu politiavdeling, utdanningsdepartementet og statsadvokatens kontor.

I brevet ber ACLU om at de vedtar endringer i politikken, sletter alle registreringer av arrestasjonen og betaler fem millioner kroner i erstatning til jenta.

Satt i håndjern

Det var i januar 2020 at en forelder ved Honowai Elementary School i Honolulu ringte for å klage på tegningen laget av jenta.

Forelderen krevde at personalet ringte politiet.

Da politiet ankom skolen, ble jenta satt i håndjern med overdreven makt og ført til politistasjonen, påstår ACLU i en pressemelding.

Hendelsen skjedde på Honowai Elementary School på Hawaii. Foto: Google
Hendelsen skjedde på Honowai Elementary School på Hawaii. Foto: Google Vis mer

Jentas mor, Tamara Taylor, sier til BBC at hun ble innkalt til skolen, men ikke fikk se datteren sin eller informert om at hun ble satt i håndjern foran personalet og medelever, og ført bort av politiet.

- Jeg ble fratatt mine rettigheter som forelder, og datteren min ble fratatt retten til beskyttelse og representasjon som mindreårig. Det var ingen forståelse av mangfold, afroamerikansk kultur og historien om politiets engasjement med afroamerikansk ungdom.

Jenta er av afroamerikansk opprinnelse.

- Jeg er traumatisert av hendelsene, og lei meg for at datteren min må leve med denne dagen for alltid, sier Taylor i en uttalelse som ACLU har delt på hennes vegne.

Jenta skal ha tegnet tegningen som et svar på at hun selv ble mobbet, og flere skal ha vært deltakende i tegningen.

Behandlet som voksne

ACLU og familiens advokat har beskrevet handlingene fra skolens ansatte og politiet på Hawaii som «ekstreme og uforholdsmessige» og antyder at jenta og moren ble utpekt og diskriminert på grunn av deres rase, skriver BBC.

ANTIRASISME: Tinashe Williamson vinner pris for årets forbilde og baserer talen på rasisme. Vis mer

De skriver også at forskere har kommet fram til at afroamerikanske jenter ofte blir oppfattet og behandlet som voksne, noe som gjør dem til mål for hard behandling av politiet og alvorlige disiplinærtiltak på skolen.

En studie fra 2017 utført av Georgetown Law Center on Poverty and Inequality viser at jenter med afroamerikansk bakgrunn, så unge som fem år, blir sett på som at de trenger mindre beskyttelse og omsorg enn hvite jenter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer