- Tiåring blant tolv drepte palestinere på Gazastripen

Minst tolv palestinere ble skutt og drept, blant dem en tiåring, i et israelsk raid på Gazastripen søndag morgen, opplyser palestinske vitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De israelske stridsvognene rullet inn i flyktningleirene al-Bureij og Nuseirat mindre enn et døgn etter at militante palestinere forsøkte å angripe vaktposten Erez på grensen mellom Israel og Gazastripen.

En israelsk tjenestemann har bekreftet operasjonen og sier at den er rettet mot «væpnede militante». Blant de drepte er to Hamas-medlemmer, samt to andre medlemmer av militante grupper, opplyser vitner til den israelske avisen Haaretz. Ingen israelere skal ha blitt såret.

Kampene i flyktningleirene brøt ut før daggry etter at soldatene gjennomsøkte flere hus. Minst 20 personer, deriblant flere barn, ble skadd, ifølge vitnene.

- Dette er en operasjon rettet direkte mot terroristenes infrastruktur sentralt på Gazastripen. Fem væpnede menn nærmet seg våre styrker, Vi skjøt dem, sier en militær kilde til avisen, og føyer til at militante palestinere i området har angrepet israelske kolonner, samt avfyrt Qassam-raketter mot jødiske bosettinger.

I det palestinske angrepet mot Erez lørdag ble fire angripere og to palestinske politimenn drept. Det ble i alt brukt tre jeeper med sprengstoff som var kamuflert som militære israelske kjøretøyer, men ingen av dem kom så langt at de rammet israelske soldater.

NTB