Tiåring så faren drukne

Søndagsturen langs de bratte svabergene utenfor Kristiansund endte i tragedie for faren og hans ti år gamle sønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiåringen ble hjelpeløst vitne til at faren falt i sjøen og druknet i de voldsomme bølgene.

Politiet i Kristiansund mener den mest sannsynlige årsaken til ulykken er at mannen snublet. Det var også hard vind og voldsomme bølger i området der berghammerne går bratt ned i sjøen.

Risikabel aksjon

Tiåringen var eneste vitne til ulykken.

Tiåringen skal ha løpt fra stedet på jakt etter hjelp, og fikk varslet et par andre turgåere. De tok seg opp til et hus like ved, og fikk varslet politiet like før klokka halv ett i går ettermiddag.

Politiet var raskt på stedet, og så den ca 35 år gamle mannen ligge livløs i vannet. Den grove sjøen gjorde det håpløst å bruke båt i redningsarbeidet, så en brannmann iført overlevingsdrakt ble firt ned i sjøen. En politimann sto på land og holdt fast i livlinja til overlevingsdrakta, og brannmannen greide å ta seg over til et skjær.

Han risikerte selv å bli kastet inn mot svabergene i de kraftige bølgene, men klarte likevel å få tak i 35-åringen.

Ved hjelp av livlinja klarte politimannen på land å dra de to over bukta og mot stranda der det var mulig å ta seg i land. Alle forsøk på gjenoppliving viste seg å være forgjeves.

Populært område

Ifølge politiet skal mannen ha ligget i rundt en halv time i vannet, men ingen er helt sikre på nøyaktig når eller hvor han falt i sjøen.

Turområdet Klubba ligger på Kirklandet utenfor Kristiansund sentrum, og er et av byens aller mest populære friluftsområder.

Storhavets voldsomme møte med de bratte svabergene er et fascinerende skue for mange. Mannen falt trolig i sjøen fra en av de bratteste knausene.

- Den eneste som kan fortelle oss nøyaktig når og hvordan dette skjedde, er sønnen. Vi har ikke snakket med ham om dette, og det er lite trolig at vi vil gjøre det, sier vaktleder ved Kristiansund politidistrikt.