Tiåring savnet i Trondheim

Gikk fra venninne, dukket aldri opp på trening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet leter i kveld etter en ti år gammel jente som ble meldt savnet av faren like før klokken seks i kveld.

Den siste bekreftede observasjonen av jenta var halv fire i ettermiddag, da hun forlot ei venninne i nabolaget, som hun hadde vært hjemme hos, for å dra på fotballtrening.

- Hun skulle på fotballtrening, men dukket aldri opp. Faren meldte fra til oss klokken 17.50, sier operasjonsleder Anlaug Oseid i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Strekningen jenta skal ha forsvunnet på er svært liten, opplyser politiet.

- Det er bare snakk om noen meter. Dette ligger i et boligområde, et lite nærmiljø, sier Oseid.

Politiet leter nå etter jenta på Flatåsen sammen med tiåringens foreldre og naboer.

Politiet konsentrerer så langt leitinga i et område på noen kilometer rundt boligområdet på Flatåsen, og har så langt ikke vurdert å utvide søkeområdet omliggende bydeler.

Røde Kors er satt inn i søket.

Det skal ikke være noen vann eller tjern i umiddelbar nærhet av stedet jenta forsvant.

Politiet har nå opprettet operasjonssentral på den lokale skolen, Flatåsen skole, hvor de nå skal samarbeide med mannskaper fra Røde Kors og Norske redningshunder.

Det foreligger så langt ingen teori om hvor jenta kan ha blitt av.

- Vi har ingen idé. Vi har pratet med mange i venninnegjengen, men det er ingen som har sett henne, sier Oseid til Dagbladet.no.

- Foreløpig så har vi ikke vurdert å utvide søkeområdet, sier operasjonsleder Anlaug Oseid.

Politi og frivillige har lett etter jenta siden klokka seks i kveld.

Jenta hadde på seg en lilla lue med hvit blomst, hvit dunjakke og lilla cherrox. Sekken hennes er sort og hun hadde med seg en grårutete gymbag. Hun har også briller.

Hovedredningssentralen er foreløpig ikke involvert, men de er i dialog med politiet.

- Det er litt begrenset hva vi kan gjøre første omgang når det er snakk om søk i nærområdet, sier Ola Vaage, redningsleder ved Hovedredningsentralen, til Dagbladet.no.

Politiet i Sør-Trøndelag er svært interesserte i tips fra publikum, og ber de som kan ha sett jenta om å ta kontakt på telefon: 73 89 90 00.


Dagbladet.no følger saken.