FUNNET DREPT:  Fire år gamle Texas ble funnet drept i et lite skogholt få meter fra tett bebyggelse. Foto: Roger Vikström/Expressen
FUNNET DREPT: Fire år gamle Texas ble funnet drept i et lite skogholt få meter fra tett bebyggelse. Foto: Roger Vikström/ExpressenVis mer

Tiåring tilstår drapet på gutt (4) i Sverige

Texas ble funnet død for to måneder siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ti år gammel gutt er mistenkt for å stå bak drapet på fire år gamle Texas i Ljungby i Sverige.

- Han har sagt at han har kvalt gutten med et hoppetau, sier informasjonssjef Robert Loeffel ved Kronobergspolisen på en pressekonferanse, ifølge den svenske avisa Expressen.

Den fire år gamle gutten ble funnet død i et skogsholt i Ljungby for nær to måneder siden.

- Jeg anser saken for å være oppklart. Det har aldri vært noen annen mistenkt enn denne gutten, sier Yvonne Rudinson ved påtalemyndigheten til avisa.

- Ikke i slekt Texas var den 16. oktober i år ute og lekte med sine søsken på lekeplassen i Kungshög i Ljungby. De begynte å krangle, og Texas forsvant. Senere samme kveld ble han funnet død like i nærheten.

Tiåringen ble tidlig mistenkt i saken. Allerede den 19. oktober beordret Rudinson at gutten skulle få juridisk bistand fra Växsjø tingrett.

Politiet har ikke ønsket å opplyse om motivet eller detaljer rundt drapet.

- Det er ikke noe slektsforhold mellom han og den døde gutten, sier Rudinson.

Overtas av barnevernet Det ble iverksatt en massiv etterforskning etter at Texas ble funnet død. Opp mot 35-40 politifolk jobbet med saken. Politiet har gjennomfør i alt 540 avhør, hvorav minst 65 avhør av barn i alderen 5-15 år.

- Det har vært mange barn i området og det har vært vanskelig å etterforske saken. Barneavhør er ikke alltid så enkle å gjennomføre. Det er ikke alltid de forteller alt, sier Rudinson. 

Barnevernet tar nå over saken siden gjerningsmannen er under 15 år gammel. De sosiale helsemyndighetene i Ljungby kommune har fortløpende blitt informert underveis.

- Midt i tragedien kjennes det godt å kunne konstatere at vi nå har oppklart drapet på den fireårige gutten i Ljungby. Mitt håp er at dette skal kunne gi de berørte av denne svært tragiske hendelsen bedre forutsetninger for å kunne gå videre i det vanskelige sorgarbeidet, sier politimester Anders Kjaersgaard i Kronoberg og Kalmar på pressekonferansen.

(Dagbladet kommer tilbake med mer)