SKOLEN: Kulstad skole har 340 elever fra 1. til 7. klassetrinn, og voldtekten skal ha skjedd i tilknytning til skoledagen. Foto: SKOLENS HJEMMESIDER
SKOLEN: Kulstad skole har 340 elever fra 1. til 7. klassetrinn, og voldtekten skal ha skjedd i tilknytning til skoledagen. Foto: SKOLENS HJEMMESIDERVis mer

- Tiåring voldtatt av tenåring like ved skolen

Politiet på Helgeland prioriterer etterforskningen høyt og ber folk være på vakt. - En helt forferdelig situasjon, sier rektor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Ei tiårig jente fra Kulstad nord for Mosjøen skal ha blitt voldtatt av en tenåring mens to andre sto og så på. Det melder Helgeland politidistrikt i en pressemelding.

- Dette er en helt forferdelig situasjon, sier skolens rektor Jorunn Thingvold til Dagbladet.

I skogholt Voldtekten skal ha skjedd i et skogholt like ved Kulstad skole i forrige uke. Ifølge Helgeland Arbeiderblad er jenta elev ved skolen, og overgrepet skal ha skjedd i tilknytning til skoledagen.

Politiet er foreløpig relativt ordknappe om saken, men opplyser at de har satt store ressurser inn i etterforskningen. Imens ber de folk være på vakt.

- Det er en svært alvorlig forbrytelse som etterforskes her i tilknytning til skolen. Saken er ennå ikke oppklart, og vi ber folk ta sine forholdsregler, sier Lisbeth Aarvik, politistasjonssjef i Mosjøen.

Overfor Helgeland Arbeiderblad vil hun ikke opplyse om noen er mistenkt eller pågrepet i saken.

Tiltak En rekke tiltak ved skolen er nå under oppseiling.

- Nå har vi sendt brev til alle foreldrene, der vi ber dem snakke med barna før de kommer på skolen. I morgen tidlig vil vi så ta imot elevene på en god og rolig måte. Skape trygghet, sier rektor Thingvold.

Hun opplyser videre at det i kveld skal være et foreldremøte for foreldre til elever på 5. til 7. klassetrinn.

- Dit kommer også helsesøster og psykolog. Det er viktig å være forberedt og være der for barna, understreker rektoren.

Hun avslutter:

- Heldigvis har vi aldri hatt en liknende situasjon før, og vi håper dette blir oppklart så fort som mulig.

Avhør Anmeldelsen ble levert fredag kveld, og den tiårige jenta satt i går i dommeravhør etter å ha vært til legeundersøkelse.

Strafferammen for voldtekt er ti års fengsel.

I forrige uke oppklarte Oslo-politiet voldtekten av en åtteårig gutt på Skøyen skole. Gjerningsmannen var mindreårig, under 15 år.

Dagbladet følger saken.