I KRISEMODUS: Jorunn Thingvold, rektor ved Kulstad skole, har iverksatt en rekke krisetiltak for å hanskes med den vanskelige situasjonen som er oppstått. Foto: HANS PETTER SØRENSEN
I KRISEMODUS: Jorunn Thingvold, rektor ved Kulstad skole, har iverksatt en rekke krisetiltak for å hanskes med den vanskelige situasjonen som er oppstått. Foto: HANS PETTER SØRENSENVis mer

Tiåring voldtatt ved skolen - alarmen gikk etter fem dager

Overgriperen skal være tenåring. - Ingen får gå alene til skolen, sier forelder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| VEFSN/OSLO (Dagbladet): Det gikk fem dager fra politiet fikk melding om at ei tiårig jente var blitt voldtatt ved Kulstad skole i Vefsn, til voldtektalarmen gikk ved skolen i dag. Det bekrefter etterforsknings- og skoleledelsen overfor Dagbladet.

- Politiet informerte oss for noen dager siden om at de jobbet med en sak, men hva det gjaldt, ble klart i dag, opplyser Jorunn Thingvold, rektor ved Kulstad skole, til Dagbladet.

- Det var en gradvis prosess, der vi valgte å gå ut offentlig først i dag. Det ble gjort av hensyn til etterforskningen, sier politistasjonssjef Lisbeth Aarvik ved Mosjøen politistasjon til Dagbladet.

I skogholt Den tiårige jenta skal ha blitt voldtatt i et skogholt i nærheten av skolen en uspesifisert dag i forrige uke. Overgriperen skal være tenåring, og det skal også ha vært to andre ungdommer til stede da voldtekten skjedde.

Saken er ennå ikke oppklart, og politiet ba tidligere i dag folk i lokalmiljøet om å være på vakt.

Det er ikke klart om noen er mistenkt eller pågrepet i saken. Politistasjonssjef Aarvik ønsker i kveld verken å si noe om dette eller gi nærmere opplysninger om den tiårige jentas tilstand eller hendelsesforløpet, av hensyn til etterforskningen.

- Det er viktig å huske på at dette er et lite sted, og vi må gå varsomt fram i lokalmiljøet, forklarer politistasjonssjefen.

- Helt forferdelig - Dette er en helt forferdelig sak, sier en far til to jenter på 10 og 12 år til Dagbladet.

- Jeg skal hente dem nå, og regner med at det blir mye snakk om saken i kveld. Vi får gjøre det beste ut av det og legge samtalen på deres premisser, sier han.

Og legger til:

- Én ting er sikkert: Ingen får gå alene til skolen. Jeg håper den eller de som har gjort disse stygge gjerningene, snart blir pågrepet.

Krisetiltak Skolen har iverksatt krisetiltak; i kveld er helsesøster og psykolog til stede ved de allerede planlagte foreldremøtene for 5. til 7. klassetrinn, og i morgen følger møter og samtaler også for de andre klassetrinnene ved barneskolen, som har 340 elever. Foreldrene har fått et brev med anmodning om å snakke med barna om saken før de møter på skolen i morgen tidlig.

- Det er viktig å være forberedt og være der for barna, sier rektor Thingvold.

Politistasjonssjef Aarvik understreker at Helgeland politidistrikt prioriterer saken høyt.

- Vi har teknisk og taktisk etterforskning gående. Og hvis noen har sett noe som kan ha betydning for saken, ønsker vi at de tar kontakt med oss, sier hun.

Den tiårige jenta har vært gjennom legeundersøkelse og gjennomgikk dommeravhør i går.

Det er bare ei knapp uke siden voldtekten av en åtteåring ved Skøyen skole i Oslo ble oppklart. Overgriperen var en mindreårig gutt på under 15 år.

Politiet kan kontaktes på telefonnummer 02800.

RAMMET SKOLE: Kulstad skole, som ligger noen kilometer nord for Mosjøen (i bakgrunnen) har 340 elever på 1. til 7. klassetrinn. Den tiårige jenta skal ha blitt voldtatt i et skogholt like ved skolen. Foto: HANS PETTER SØRENSEN
RAMMET SKOLE: Kulstad skole, som ligger noen kilometer nord for Mosjøen (i bakgrunnen) har 340 elever på 1. til 7. klassetrinn. Den tiårige jenta skal ha blitt voldtatt i et skogholt like ved skolen. Foto: HANS PETTER SØRENSEN Vis mer