Tiåringens hjerteknusende brev: - Jeg vil at mamma skal bli i fengsel. Jeg så hva hun gjorde med pappa

Kan løslates før tiden.

DRAPSDØMT: Shannon Smith ble dømt til ti år i fengsel for drapet, men saken hennes skal nå opp til vurdering og hun kan slippe ut etter å ha sonet litt over halvparten av tiden. Foto: Franklin Police Department
DRAPSDØMT: Shannon Smith ble dømt til ti år i fengsel for drapet, men saken hennes skal nå opp til vurdering og hun kan slippe ut etter å ha sonet litt over halvparten av tiden. Foto: Franklin Police DepartmentVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sønnen, som nå er blitt ti år gammel, var bare fire år da moren hans i 2009 knivstakk og drepte faren hans.

Shannon Smith ble dømt til ti år i fengsel for drapet, men saken hennes skal nå opp til vurdering og hun kan slippe ut etter å ha sonet litt over halvparten av tiden. Shannons ti år gamle sønn ser helst at så ikke skjer.

I et brev, gjengitt av aol.com, skriver tiåringen til dommeren som skal avgjøre saken.

- Kjære dommer Peeler. Jeg vil at mamma skal bli i fengsel, for jeg så henne stikke pappa i hjertet mens han holdt søsteren min i armene sine. Livet mitt ville vært ti ganger bedre om mamma ikke hadde drept pappa. Det tok en stor del av gleden ut av livene til meg og søsteren min, skriver han.

Hevdet det var selvforsvar Moren til avdøde Robbie Takach forteller at tiåringen har gjengitt hendelsesforløpet i samtaler med en terapaut.

Januardagen i 2009 skal Bradyn, som da var fire, ha blitt satt i skammekroken fordi han hadde vært ulydig. Dette gjorde Smith forbanna. Takach hadde lillesøster Brooklynn i armene da Smith angrep ham med en kniv. Takach skal først ha dyttet henne unna, men hun angrep ham igjen og kniven traff ham i hjertet.

Smith argumenterte for at hun handlet i selvforsvar, men den forklaringen trodde verken retten eller familien til Takach på.

- Robbie hadde ett sår, og det var der kniven hadde truffet ham rett i hjertet. Han hadde ingen sår som tydet på at hun hadde forsvart seg. I retten påsto hun at han hadde tatt kvelertak på henne og forsøkt å slepe henne inn på soverommet, men politiet fant ikke et merke på henne, sier bestemoren.

- Redd for henne Høringen for Smiths prøveløslatelse er satt til den fjerde november. Advokaten hennes sier at hun angrer, og at hun «håper at familien til Takach kan tilgi henne».

Bestemoren til den ti år gamle gutten håper dommeren vil ta hensyn til brevet til sønnen når de tar sin avgjørelse.

- Jeg tror det er bedre for meg og søsteren min om mamma blir i fengsel. Jeg er redd for henne. Jeg så hva hun gjorde med pappa, står det videre i brevet fra tiåringen.

Turbulent historie Da dommeren avsa den opprinnelige dommen, beskrev han Smith som en «voldelig person», og understreket at selv om hun ville slippe ut og ha anledning til å være til stede i barnas liv, gjaldt ikke det samme for Takach.

I saken haglet beskyldningene fra begge sider. Smith hevdet at Takach utøvde vold mot de to barna deres. Samtidig ble det dokumentert at hun tidligere hadde angrepet ham med en kniv og en bil. Det skrev Dayton Daily News.

Ifølge Journal-News, som også fulgte rettsaken, var Smith gravid da drapet fant sted. Faren til dette barnet skal ikke ha vært avdøde Takach.