Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiårsflom for Høyre på ny måling

30 prosent oppslutning og større enn Ap på ny måling.

KAN KOSE SEG: Erna Solberg får meningsmålinger som gjør Høyre til valgfavoritt foran kommunevalget. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
KAN KOSE SEG: Erna Solberg får meningsmålinger som gjør Høyre til valgfavoritt foran kommunevalget. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erna Solberg er storfornøyd med 5,4 prosents framgang og en oppslutning på 30,1 prosent i målingen, som er utført av Sentio. Men hun mener partiet må ha is i magen.

- For to år siden var vi et parti som sloss for å ligge stabilt over 20 prosent. Enkeltsaker kan gjøre at det går opp og ned, men i utgangspunktet må vi forberede oss på å slåss beinhardt gjennom sommeren, slik at vi får et godt resultat i kommunevalget. Og deretter opprettholde en høy oppslutning, sier partilederen til DN.

Første gang partiet havnet over 30 prosent på Sentios målinger var i juni 2001. Samme høst gikk de inn i regjering med 21,2 prosents oppslutning.

Fremskrittspartiet går på dagens partibarometer ned 2,9 prosent til 19,4 prosents oppslutning. Arbeiderpartiet går også markant ned: -3,9 prosent til 27,1. De resterende partiene: KrF 6,4 prosent (+0,3), Venstre 4,8 prosent (+0,3), SV 5,3 prosent (+0), Senterpartiet 3,8 prosent (-0,4), Rødt 2,1 prosent (+0,6) andre partier 1,0 prosent (+0,5).

DN-målingen ville gitt 89 mandater til en Høyre-Frp-koalisjon og bare 59 mandater til dagens rødgrønne regjering.

(NTB)

503 Service Unavailable