Tiårsflom rammer mange fylker

Det er ventet flom i alle fylkene på sørøstlandet det kommende døgnet. Flere mindre og mellomstore vassdrag vil gå over sine bredder, og det kan komme så mye som 40 millimeter nedbør flere steder i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I helgen meldte Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om flom i Aust- og Vest-Agder. Men i dag er flomvarselet blitt oppdatert til også å gjelde Buskerud, Telemark, Oslo, Østfold, Vestfold, Akershus og de sørlige delene av Hedmark, Oppland.

Meteorologisk institutt varsler at kraftig regnvær over store deler av sørøstlandet i dag og frem til i morgen. Det er ventet 40 millimeter nedbør i lavereliggende strøk, men enkelte lokale steder vil det trolig falle enda mer nedbør.

Flomkilder

Her finner du mer om flomfaren: Norges vassdrags- og energidirektorat: http://www.nve.no Meteorologisk institutt: http://www.dnmi.no

Snø og regn

I områder over 500-600 meter vil nedbøren falle som snø, som om noen dager også kan bidra til økt vannføring i vassdragene.

- I denne omgang melder vi om mulig tiårsflom i mindre og mellomstore vassdrag i lavereliggende områder på sørøstlandet, sier vakthavende hydrolog hos NVE, Hans-Christian Udnæs til Dagbladet.no.

- Har dere fått meldinger om vassdrag som allerede er gått over sine bredder?

- Nei, men det vil nok komme i løpet av ettermiddagen og natten. Det er spesielt i små og noen mellomstore vassdrag det vil forekomme sterk lokal stigning i vannføringen, sier Udnæs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer