Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tibet blør

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptøyene i Tibet er i ferd med å spre seg til kinesiske naboprovinser med tibetansk befolkning. Flere titalls mennesker skal være drept, minst 80 ifølge tilhengere av Tibets eksilleder Dalai Lama. Dalai Lama omtalte i går det som skjer i Tibet som «kulturelt folkemord» og krevde internasjonal gransking av måten Kina har slått ned opptøyene på.

Det er ikke vanskelig å si seg enig med Dalai Lama om at verdenssamfunnet bør se med mer kritiske øyne på det som nå skjer i Tibet. De internasjonale reaksjonene har vært relativt svake til nå. I og med at Kina arrangerer årets sommer-OL, er det ekstra viktig at landets myndigheter settes under et sterkt press. Dalai Lama går ikke inn for en internasjonal boikott av OL, og det er en fornuftig holdning. Men nei til boikott er ikke det samme som å se gjennom fingrene med kinesiske brudd på menneskerettighetene. Det bør ikke minst Den internasjonale olympiske komité, IOC, ta på alvor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media