Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnet hund i Nordmarka

Tico (2) ble borte i Nordmarka. Fire dager seinere sto han utenfor familiens hus og bjeffet

Et hundretalls mennesker lette etter hunden. 

BLE BORTE: To år gamle Tico er hjemme igjen - fire dager etter at han forsvant. Foto: Privat
BLE BORTE: To år gamle Tico er hjemme igjen - fire dager etter at han forsvant. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den to år gamle hunden Tico skulle på skitur i Nordmarka søndag, da han ble borte fra eieren sin. I fire dager har han vært helt alene i marka.

Tidlig torsdag morgen sto han plutselig utenfor hjemmet sitt på Kjelsås i Oslo.

- Det er bare helt utrolig. Plutselig sto han her utenfor huset og bjeffet, fortsatt med langlina på, sier eier Sissel Horni til Dagbladet.

- Det var som å se igjen ungen sin.

Skremt av annen hund

Søndag ettermiddag var ektemannen hennes på skitur sammen med parets første hund, en to år gammel Shetland sheepdog. Sissels mann tror Tico ble skremt av en annen hund de møtte tidlig i skisporet, for plutselig løp han av gårde.

Saken fortsetter under bildet.

HJEMME HOS MOR: Sissel Horni vil takke alle som hjalp til å lete etter Tico, som siden han kom hjem har ligget og sovet. Foto: Privat
HJEMME HOS MOR: Sissel Horni vil takke alle som hjalp til å lete etter Tico, som siden han kom hjem har ligget og sovet. Foto: Privat Vis mer

- Tico har aldri gått mer enn hundre meter fra oss, men da han ble skremt forsvant han ned en annen vei. Mannen min stoppet og snakket med den andre hundeeieren, før han gikk etter Tico. Men hunden var som sunket i jorden, forteller hun.

Et hundretalls personer har siden vært med i søket etter hunden, som ble borte mellom Movann og Gørja. Nordre Aker Budstikke fulgte saken mens hunden var savnet og et storstilt søk ble satt igang.

- Jeg får ikke rost de som hjalp oss nok. Det var et så ubeskrivelig engasjement. Det har vært folk over alt, sier Sissel.

- Tenker det verste

Familien var nær ved å gi opp håpet om å finne Tico.

- Det gikk fire dager, og når man vet at folk har søkt over alt i marka, så tenker man det verste.

Tre personer mente på et tidspunkt i søket at de hadde sett Tico - men hunden de så gikk uten langline.

- Det er det som er det rare. Men vi orker ikke spekulere i hva som har skjedd, eller hvor han har vært. Det er bare helt herlig at han er hjemme igjen, og utrolig godt å tenke på alle som hjalp oss.

Fortsatt ligger Tico på gulvet og sover.

Saken fortsetter under bildet.

GLAD I TUR: Matmor tror Tico - en shetland sheepdog - klarte seg i marka fordi han er godt trent og vant til å være mye ute på tur. Foto: Privat
GLAD I TUR: Matmor tror Tico - en shetland sheepdog - klarte seg i marka fordi han er godt trent og vant til å være mye ute på tur. Foto: Privat Vis mer

- Han er trøtt og sliten. Han er litt sår på potene, men ellers er han ikke skadet.

Kjøper GPS

Sissel vil rose Foreningen med hjerte for hunder, som hjalp med å organisere søket.

- De siste fire dagene har gått med til å lete etter hunden, og å organisere søk. Vi har ikke akkurat sovet, så nå skal vi endelig få gjort det igjen. Når jeg kommer meg til hektene igjen, skal vi få takket alle, sier hun.

- Og så skal vi ut og kjøpe GPS. Vi skal aldri gå på ski med Tico uten GPS-sender igjen, sier hun.

BLE FUNNET I GOD BEHOLD: Tico er hjemme igjen. Han er trøtt og sliten, men ellers i god form. Foto: Privat
BLE FUNNET I GOD BEHOLD: Tico er hjemme igjen. Han er trøtt og sliten, men ellers i god form. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling