Tid for å bruke de frosne bærene

Mange har vært flinke til å plukke eller kjøpe bær og putte de i fryseren. Nå er det tid for å ta godsakene i bruk.

SMAKER NYDELIG: Multesorbét ser lekker ut og smaker himmelsk. - Den litt bitre smaken som noen reagerer på blir til en aromatisk opplevelse som sorbét, sier Dagbladets kokk Charlotte Mohn. Alle foto: Håkon Eikesdal
SMAKER NYDELIG: Multesorbét ser lekker ut og smaker himmelsk. - Den litt bitre smaken som noen reagerer på blir til en aromatisk opplevelse som sorbét, sier Dagbladets kokk Charlotte Mohn. Alle foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| OPAKER  GÅRD i Hedmark (Dagbladet): Variasjonene er store på kjøkkenet til Charlotte Mohn denne formiddagen. Hun har tatt bær ut av fryseren, og skal lage muffins, sorbét, suppe og brød. Med forskjellige bær.

Bør bli flinkere—Det er nå man skal bruke det man har høstet, slik at man ikke bare fyller opp fryseren, sier Charlotte.Hun  sier  at  bær holder seg veldig godt i frossen tilstand, men syns man skal  bli  flinkere til å bruke godsakene. Og: vi trenger ekstra vitaminer på vinteren.

Charlotte starter med blåbærmuffins — kaka vi finner overalt.

—Dette  er  en fin sak å sende med i nistepakka — for de som er blitt litt lei  brødskiva,  sier  Charlotte. —De passer like godt til frokost som til kaffemat.

Tåler å frysesHun  sier at andre bær og frukter selvsagt kan brukes, og at det er enkelt å lage.

—Røra  kan du gjøre dagen før og putte i formene, sier Charlotte og legger til at de tåler å fryses.For  den som ikke har smakt multesorbét: Det må du bare. Det er så godt og er en helt annen multeopplevelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer