Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tid for handling

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Fattigdomsproblemet er plutselig blitt en het politisk sak, og regjeringen har engasjert seg prisverdig. Men regjeringen vil også ha mer forskning om forskjellige aspekter ved sakskomplekset og vil ha Statistisk sentralbyrå med på laget. Men SSB ser ingen grunn til å bruke mer tid og krefter på den slags forskning. Det foreligger mer enn nok statistikk til at regjeringen kan handle rasjonelt og planmessig.
  • Det er vi helt enig med byårets ledelse i. SSB har i hundre år nettopp hatt som hovedoppgave å kartlegge de økonomiske forholdene i befolkningen. Og fattigdommens utbredelse kan leses ut av statistikker hvert år. Det som trengs for å lette de sosiale og økonomiske byrdene for dem som ligger dårligst an i samfunnet vårt, er politisk vilje. Det er ingen grunn til å gjøre fattigdommen til et skjult problem som det må forskning til for å avdekke.
Hele Norges coronakart