Tid for handling

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Enhver statsråd eller leder i næringslivet hater å handle under press fra sine undersåtter. Å bøye seg for en streik eller en aksjon som rammer virksomheten, oppleves som et nederlag. Det er grunn til å tro at justisminister Knut Storberget er i en slik situasjon nå. Den landsomfattende overtidsaksjonen blant politifolk er i ferd med å skape uholdbare forhold en lang rekke steder. Alvorlig kriminalitet blir ikke etterforsket, lovbrytere går fri og publikums opplevelse av sikkerhet er svekket. I denne situasjonen må noen ta ansvar av hensyn til resten av samfunnet.

Vi har ingen sympati for skjulte aksjoner i arbeidslivet. Vi har heller ingen sympati med justisministeren som nekter å se at konflikten går dypere enn lønnsspørsmål. Den ubehagelige sannheten er at omstillinger i politiet gjennom flere år ikke har svart til forventningene. Etaten mangler kontroll når det gjelder forholdet mellom ressursbruk og effektivitet. Oppgaver og ansvar har økt raskere enn budsjettene tåler. I en slik situasjon må justisministeren sette en ny kurs, ikke gjemme seg bak aksjonerende politi.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer