Tid for rødt kjøtt

Hvis man går inn for ensidig kosthold, tyder mye på at Trancher er stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det blir i hvert fall ikke vanskelig å bestemmeseg, sa Robinson og leste gjennom

menyen. Det var gjort på rekordtid. Sekunder. For Trancher tilbyr faktisk bare én eneste hovedrett: Entrecôte.

- Dristig konsept. Og da er det lov å stille ekstra krav til kjøkkenet, sa Fredag.

I sommer ble en ganske ukoselig kebabsjappe nederst i Thorvald Meyers gate forandret til en intim restaurant. Med mottoet «Slow food - Served fast» stoTrancher fram og proklamerte at rødt kjøtt ikke er noe å skamme seg over. Og at denbeste måten å tilberede den slags er å ta tiden til hjelp. Kjøttet kokk og innehaver Remi Løvhøiden serverer er da også helstekt i mange timer på lav varme. Resultat: Den typiske fettmarmoreringen i entrecôten smelter inn i kjøttet, som da skal bli usedvanlig mørt, saftig og smaksrikt.

- Det er i hvert fall teorien, sa Fredag.

- Får håpe det er samsvar mellom teori og praksis, sa Robinson.

Det tilbys dobbelt så mange forretter som hovedretter, så det er ingen grunn til å lide valgets kvaler her heller. Mens Robinson valgte blåskjell dampet i kokosmelk og chili, fikk Fredag i oppgave å teste scampi med hvitløk, vårløk og chili.

- Pikant. Saftige, middelsstore scampi kler godt følget, men dette er ikke en rett jeg kommer til å huske så veldig lenge, sa Fredag.

Saken er biff: Valgets kvaler er en saga blott, hvis du velger å besøke Trancher. Her serveres kun entrecôte. Men valg av tilbehør kan volde problemer hvis man er av typen som har vanskelig for å bestemme seg. Foto: Frank Karlsen
Saken er biff: Valgets kvaler er en saga blott, hvis du velger å besøke Trancher. Her serveres kun entrecôte. Men valg av tilbehør kan volde problemer hvis man er av typen som har vanskelig for å bestemme seg. Foto: Frank Karlsen Vis mer

- Jeg kommer til å gjøre mitt beste for å ikke glemme denne, sa Robinson, og klødde seg litt i hodet over at kombinasjonen skjell og kokos aldri var blitt testet hjemme.

- Det kommer jeg i hvert fall til å gjøre snart. Nydelig!

Vinkartet til Trancher er ikke stort, men det er ikke noe å si på variasjonen. Til chiliscampi valgte Fredag et glass sødmefylt

alsace, mens Robinson hadde sett seg ut et glass tørr sancerre til sine skjell. Til hovedrettene anbefalte servitøren - et kjapp, effektivt, men hyggelig eksemplar av arten - ei flaske Cape Mentelle Cabernet Merlot Trinders (2003) fra Australia. Et godt valg, skulle det vise seg.

Med forrettene unnagjort, var det klart for hovedattraksjonen. Og for å slå det fast med en gang: Den skuffet ikke.

- Dette, sa Robinson og tok en kunstpause:

- Dette er akkurat som forventet. Mørt, saftig og smaksrikt. Himmelsk.

Fredag kunne ikke gjøre annet enn å samtykke. Og tilbehøret sto absolutt i stil. Hos Tancher velger man størrelsen på kjøttstykket,

enten 170 eller 220 gram, til henholdsvis kroner 130 og 170, og hvilken type saus man ønsker til. Så velger man fra tilbehørslisten, til kr. 25 per stk. Det gjør måltidet litt dyrere enn det først kan virke, men likevel opererer Trancher langt fra ågernivå. Robinson bestilte sopp og rødløk og asparges og bønner, mens Fredag valgte pommes frites og spinat, så vidt forvellet med rødbeter. De delte på tilbehøret som viste seg å være rikelig. Et stykke usedvanlig god tiramisú og en lun crème brûlée utgjorde et verdig punktum på et hyggelig og velsmakende måltid.

- Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk først, valgmulighetene er ikke store, sa Fredag.

- Ditto. Men dette er absolutt stedet å besøke når man har lyst på et realt stykke kjøtt, sa Robinson, og så seg rundt i det smekkfulle, lille lokalet.

- Og det er det åpenbart flere enn oss som har, rett som det er.

robinson&fredag@dagbladet.no