Bevilget penger:  Audun Lysbakken har bevilget penger til prosjektet Teatime.Her sammen med Nour Al-Houda Thaythay (i hvitt) og Hanan El Boukri (i rødt) Foto: Thomas Haugersveen  / Dagbladet
Bevilget penger: Audun Lysbakken har bevilget penger til prosjektet Teatime.Her sammen med Nour Al-Houda Thaythay (i hvitt) og Hanan El Boukri (i rødt) Foto: Thomas Haugersveen / DagbladetVis mer

Tid for te

Regjeringen bidrar til å utvikle kampanjen Teatime.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampanjen Teatime, der muslimer inviterer ikke-muslimer hjem på te, har vist seg å være en stor suksess.

- Dette prosjektet bidrar til at man snakker om "vi" og ikke "dem", sier barne-, likestillings- og inkuderingsminister Audun Lysbakken.

- Nordmenn med ulik bakgrunn har stått sammen i sorgen den siste tiden, og det er viktig at vi får styrket vi-et. Denne kampanjen er med på å muliggjøre dette, sier han.

700 000 kroner
Regjeringen har på grunnlag av kampanjens suksess besluttet å gi 700 000 kroner til å videreføre den. Det gjør det mulig å drive kampanjen lenger enn hva som var planlagt.

- Det kan kanskje virke som et veldig enkelt tiltak, men det er god inkluderingspolitikk i praksis, sier Lysbakken.

Han mener at Teatime var viktig før 22. juli, men at det nå har fått en helt ny dimensjon. 

- Vi så at norske ikke-muslimer visste støtte til muslimer i timene før vi visste hva som la bak handlingene 22. juli på Teatime sine Facebooksider. Det er en positiv utvikling, mener han.

Under disse besøkene kan man stille spørsmål om alt man lurer på med en kultur som er forskjellig fra din egen.

- Tebesøkene gir en trygg ramme der folk syns det er trygt å spørre om det de lurer på. Det blir ikke bare koseprat, det blir også diskusjoner om de vanskelige temaene, for eksempel terror, sier Kari Helene Partopuoli fra Antirasistisk senter.

Enorm pågang
- Etter 22. juli har det vært en enorm pågang. Vi får mellom 30 og 50 eposter hver dag fra folk som enten vil på tebesøk, eller som vil invitere noen hjem til seg, fortsetter hun.

Partopuoli lover at alle skal få svar, men det kan bli noe ventetid.

Lysbakken har selv vært hjemme hos Nour Al-Houda Thaythay på tebesøk. Hun har arrangert flere, og kommer til å fortsette med det. 

- Vi er forberedt på at det kan komme spørsmål om alt mulig, og derfor blir ingen av spørsmålene ubehagelige, sier hun. 

Venninnen Hanan El Boukri er også med på prosjektet. 

- Jeg har blitt kjent igjen fra TV-reklamen på gata, og folk spør om de kan komme på te. Selvfølgelig kan de det, sier hun. 

Både Thaythay og El Boukri kommer til å fortsette å ha folk over på te selv etter at kampanjen er avsluttet. 

- Vi håper at dette vil videreføres etter at prosjektet er ferdig, avslutter Kari Helene Partopuoli.