Tid for vaksine

Sjekk vaksinasjonskortet før du skal ut og reise.

REVAKSINERING: Fikk du ikke vaksine som barn, og har ikke hatt meslinger, bør du overveie et sprøytestikk, mener lege Gunnar Hasle. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet.
REVAKSINERING: Fikk du ikke vaksine som barn, og har ikke hatt meslinger, bør du overveie et sprøytestikk, mener lege Gunnar Hasle. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vaksine mot barnesykdommer har vært mye debattert i det siste. Motstand har gjort at det er lommer av uvaksinerte også i vestlige land. I desember i fjor var det et meslingutbrudd i Disneyland i USA og forrige uke ble det kjent at en 18 måneder gammel gutt døde i av meslinger i Tyskland.

Noen aldersgrupper i Norge er i dag ubeskyttet mot meslinger. Små barn kan også være utsatt for smitte før de har fått første MMR-vaksine.

Dagbladet skrev tidligere om de potensielt dødelige følgene av vanlige barnesykdommer.

Skal du ut og reise med små barn som ikke har rukket å få vaksinene ennå, kan det lønne seg å ta en ekstra sprøyte før avgang.

- Er barnet over ni måneder, og dere skal til et sted hvor det er rapportert meslingutbrudd, ville jeg tatt en ekstra meslingvaksine, sier Gunnar Hasle, lege ved Reiseklinikken til Dagbladet.

MMR-vaksinen har i dag en nedre grense på ni måneder.

Ekstra vaksine Vaksinen barnet tar utenom programmet, vil ikke være gjeldende, men den vil være effektiv. Har barnet fortsatt antistoffer fra mor, virker ikke vaksinen, og det er nødvendig å ta vaksinene som er i barnevaksinasjonsprogrammet ved 15 måneders alder og i 6. klasse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer