Tida går, Karen består

- Jeg får vel prøve å komme meg opp for å feire dagen, sier Karen Svisdal på Sunndalsøra. I dag fyller hun 110 år og får besøk av selveste ordføreren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hun er trolig Norges eldste person og ligger godt an til å oppleve tre århundrer. Livsmotet kan ingen ta fra henne, selv om hun har vært mest sengeliggende de siste par årene. Men i dag skal hun opp til kaker og feiring på Sunndal Aldersboliger. Karen må innrømme at hun begynner å bli litt sliten og trøtt. Men hodet er det ingenting i veien med.

- Men aldeles klar er jeg vel ikke lenger, sier 110-åringen beskjedent til Dagbladet.

Karen Marie Larsdatter Berset Svisdal har hatt et tøffere liv enn de fleste. Hun ble født i Vistdal 16. desember 1889 og var yngst i en søskenflokk på fire. Faren døde tidlig, og som 12-åring måtte Karen forlate hjemmet for å brødfø seg selv. Da hun giftet seg med sin andre mann, Paul Svisdal, tok hun over ansvaret for en søskenflokk på sju.

- E' håpa no at e' ikkje bli overlevainn, sa Karen til lokalavisa Aura Avis på sin 105-årsdag. Nå har det gått fem år til, og ennå har hun til gode å være særlig syk.

Hun har bodd på Sunndal siden 1974.

- Det er så mange andre som trenger hjelp her i huset, og den som klarer seg selv må fortsette med det, sa Karen på 106-årsdagen sin. Da sto hun fortsatt opp om morgenen, kledde seg og gikk til sengs om kvelden helt uten hjelp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer