«Tida løper fra meg. Hvis jeg ikke passer meg, ryker jeg med snart»

Åpenhjertig prins Charles mener han begynner å få dårlig tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Britenes tronarving, prinsen av Wales, er blitt 64 år denne måneden. Og at tida begynner å løpe fra ham, røpet han selv da han på bemerkelsesverdig åpenhjertig vis delte sine tanker med folket i en video som er offentliggjort av hoffet.

I videoen, som du kan se i denne saken, åpner prinsen opp under et besøk til Dumfries House, et slott prinsen bidro til å redde. Der kom prinsen med uttalelsene om sin egen dødlighet.

- Om jeg er utålmodig? Jeg? For en ting å si. Så klart jeg er. Tida renner fra meg snart, jeg kan ryke med hvis jeg ikke passer meg, sier prinsen.

60 år som tronarving Dronning Elizabeth overtok tronen i 1952, da var Charles bare fire år gammel. Han har dermed levd mesteparten av livet sitt som den direkte følgeren i tronrekka. Han er også den som har vært tronarving lengst i britisk historie.

The Telegraph skriver at det åpenhjertige intervjuet på Dumfries House vil gi nytt liv til diskusjonen om hvorvidt prinsen begynner å bli «mer enn ivrig» etter å ta over tronen.

Avisa skriver at hoffkilder insisterer på at han er engasjert i sin nåværende rolle, men at flere kongestoff-kommentatorer antyder at han begynner å bli frustrert over ventetida.

- Må være plagsomt Professor Robert Hazell fra University College London setter ord på situasjonen Charles befinner seg i:

- Han er i en alder der de fleste begynner å tenke på å pensjonere seg, men han har ikke på ordentlig begynt i jobben han har brukt hele sitt voksne liv på å forberede seg på. Det må være plagsomt, sier han til Telegraph.

Prinsen sparer ikke på kruttet i uttalelsene sine for tida. I går skrev Dagbladet for eksempel om Charles' syn på klimaforandringene.

- Menneskeheten begår kollektivt selvmord, advarte han da.