Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tida løper ut for Medhaug

Jan Birger Medhaug har ennå ikke fått reinvaskelsen han ønsket seg. Nå tyder alt på at han kan glemme toppvervet i Rogaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag holder Rogaland KrF et avgjørende møte om hvem som skal være partiets fylkesordførerkandidat.

- Jeg tror det er urealistisk å gjøre Medhaug til kandidat igjen før saken er avklart hos politiet, sier fylkesleder Torill Selsvold Nyborg i Hordaland KrF.

Hun har tidligere uttalt at Jan Birger Medhaug må få tilbake posisjonen sin som fylkesordførerkandidat.

Men etter at både Medhaug og kvinnen som anmeldte ham for voldtekt, påklaget henleggelsen, er alt blitt mer komplisert, innrømmer hun.

Nyborg mener at fylkesstyret bør la det være åpent hvem som skal bli toppkandidat og la velgerne avgjøre om Medhaug eller andre skal få vervet.

Ferieavvikling i politiet gjør at Medhaug-saken kommer til å bli værende i politiets hender i flere uker framover.

Besluttes mandag

I går sendte statsadvokaten i Rogaland den tilbake til politiet i Haugesund for å få merknader til klagene. Politijuristen som får saken, er på ferie. Dermed blir den ikke avklart før tidligst i valgmåneden september.

Men alt på mandag skal Rogaland KrF ta sin endelige beslutning om hvem som skal bli partiets fylkesordførerkandidat i valget. Samme dag kan velgerne begynne å forhåndsstemme.

- Vi må ha saken avklart i løpet av mandag, sier leder i Rogaland KrF Kari Austerheim Silde.

Hun understreker at Ellen Solheim er partiets fylkesordførerkandidat etter at Medhaug ble vraket.

Får neppe toppvervet

Ingen av de andre Dagbladet har snakket med, tror Medhaug får toppvervet tilbake på mandag.

- Jeg forstår at Medhaug nå kjemper for sin ære, og ser at en oppheving av det forrige vedtaket i fylkesstyret vil være en æresoppreisning for ham. Men med all den usikkerhet som nå svever over vannene, er det et stivt stykke å be partiet om å bli gjeninnsatt som frontfigur. Et slikt vedtak vil bety at Rogaland KrF tar klar stilling i Medhaugs favør i striden mellom de to partene, og det er mye forlangt slik denne saken står, mener valgforsker Frank Aarebrot.