Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidal hanker inn privat­etterforsker etter DN-oppslag

Skal granske arbeidet til Dagens Næringsliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidal har hyret en amerikansk privatetterforsker til blant annet å granske arbeidet til Dagens Næringsliv etter avisens oppslag om manipulerte lyttertall.

Det New York-baserte etterforskningsselskapet Quest Research & Investigations (QRI) har de siste ukene vært i kontakt med flere personer som har blitt intervjuet av Dagens Næringsliv i forbindelse med Tidal-saken, ifølge avisen.

Etterforskerne skal blant annet ha spurt om hvordan intervjuene har foregått og om intervjuobjektene mener de har blitt korrekt sitert. Privatetterforskeren har også bedt om innsyn i personenes e-postutvekslinger med journalistene, ifølge DN.

- Som en del av den pågående gjennomgåelsen, har vi engasjert flere ledende tredjeparts selskaper til å håndtere ulike deler av undersøkelsene, inkludert QRI, skriver Tidal i en epost til avisen.

Selskapet har hele tiden nektet for å ha manipulert sine lyttertall, slik DN skrev første gang i begynnelsen av mai. Siden har en rekke artister trukket musikken sin fra strømmetjenesten, og flere rettighetsorganisasjoner har politianmeldt Tidal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media