Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tiden er kanskje inne for at Frp sier til velgerne at de har lovet ting de ikke kan holde

Oslo tingrett besluttet i dag at Krekar kan sendes til Kyrksæterøra.

VENTER PÅ SVAR:  Mulla Krekars advokat Brynjar Meling utenfor Jæren tingrett i dag tidlig. Han sier mullaen er veldig spent på utfallet av Oslo tingretts vurdering, og om han får bli hos familien i Oslo eller ikke. Foto: Oda Leraan Skjetne / Dagbladet
VENTER PÅ SVAR: Mulla Krekars advokat Brynjar Meling utenfor Jæren tingrett i dag tidlig. Han sier mullaen er veldig spent på utfallet av Oslo tingretts vurdering, og om han får bli hos familien i Oslo eller ikke. Foto: Oda Leraan Skjetne / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDNES (Dagbladet): Oslo tingrett vurderte i dag politiets vedtak om å tvangsflytte mulla Krekar til Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag.

- Jeg forventer ikke så veldig mye av Frp, men det er klart at kanskje er tiden inne til å si til velgerne at de har lovet ting som de ikke kan holde, sier Brynjar Meling til Dagbladet.

Dagbladet møter mulla Krekars advokat i Sandnes, hvor han i dag har en rettssak i Jæren tingrett.

- Han venter i spenning. Vi har hatt kontakt i dag tidlig gjennom familien og han er klar over at det kommer en avgjørelse i dag klokka 10, sier Brynjar Meling til Dagbladet.    

- Jeg har sagt at vi har godt håp om at de argumentene vi har kommet med er så gode at retten vil ta en riktig avgjørelse, understreker Meling.

Men det gikk altså ikke deres vei.

- Vil anke uansett Politiet har altså vedtatt å tvangsflytte mullaen til Kyrksæterøra og vil ikke la ham forlate Hemne kommune. Han må også melde seg til politiet tre ganger i uka.

Det vil ikke mullaen gå med på. Men Oslo tingrett har besluttet at vedtaket opprettholdes.

- For at Krekar skal bli fornøyd i denne saken, må beslutningen oppheves og Krekar må få bo med familien i Oslo uten meldeplikt, sier Meling til Dagbladet.

- Hvor avgjørende blir denne dagen for Krekar?

- Det kommer jo an på. Vinner vi fram, så får vi se om motparten vurderer å anke. Hvis ikke så har vi bestemt oss for å anke uansett, sier Meling til Dagbladet. 

Er ikke sikkert han får bli i Oslo Men advokaten må vedgå at selv om de vinner fram i dag og politiet anker, så er det ikke sikkert at Krekar får bli hjemme hos familien til ankesaken i lagmannsretten er klar.

- Ikke nødvendigvis, det er noe som retten kan ta stilling til. Så får vi se om retten tar stilling til det, sier Meling til Dagbladet.

Han er ikke fornøyd med regjeringens håndtering av denne saken. Frp lovet før de kom i regjering at Krekar skulle ut av landet, men i januar måtte justisministeren innrømme at Krekar ikke kan sendes til Irak akkurat nå. De har heller ikke fått til en avtale med overføring til andre land.

- Justisministeren er et gissel i en situasjon hvor han tilhører et parti som har lovet ting de burde ha visst at de ikke klart å holde når de kom i regjering, sier Meling til Dagbladet.

I går avslørte Aftenposten at regjeringa har forsøkt å få mulla Krekar send til Italia, uten hell. Dagbladet kilder bekrefter at Norge har vært i samtaler med Italia for å få Krekar ut. Meling kjente ikke til disse planene, men sier at han ikke er særlig overrasket over de mange forsøkene på å få hans klient ut av landet.