- Tiden renner ut for Musharraf

Må trekke seg innen to dager, hvis ikke blir han stilt for krigsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Tiden renner ut for Musharraf, sier Pakistans utenriksminister Shah Mahmood Qureshi ifølge BBC.

Dersom president Pervez Musharraf ikke trekker seg innen to dager, vil den styrende koalisjonen i parlamentet stille ham for riksrett for brudd på grunnloven og for å ha misbrukt sin stilling.

I så fall blir han den første presidenten i Pakistans historie som blir stilt for riksrett.Ønsker dødsstraff
Det er en koalisjon mellom Pakistans folkeparti (PPP) og Pakistans muslimske liga - Nawaz (PML-N) som står bak kampanjen for å få Musharraf til å bli stilt for riksrett.

- Presidenten burde bli tiltalt for landsforræderi, sier den forrige presidenten Nawaz Sharif, som leder PML-N og er sterkt imot en «verdig avgang» for Musharraf.

Blir Musharraf tiltalt og dømt for landsforræderi, er straffen døden. Det er likevel lite trolig at PPP vil ta sjansen på å henrette den tidligere sjefen for militæret i Pakistan.

- PPP er ikke interessert i hevnpolitikk, og ønsker bare et stabilt Pakistan og et bærekraftig demokrati i landet, sier talsmann Sherry Rehman.

- Uskyldig

UPOPULÆR PRESIDENT: Her demonstrerer et medlem av parlamentet mot Musharraf. Foto: MIAN KHURSHEED/REUTERS/SCANPIX
UPOPULÆR PRESIDENT: Her demonstrerer et medlem av parlamentet mot Musharraf. Foto: MIAN KHURSHEED/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Musharraf har imidlertid ingen planer om å trekke seg, rapporterer den pakistanske avisen Dawn.

- Det er en uskyldig mann som koalisjonspartiene anklager med urett, og vi har bare hørt om disse anklagene gjennom media, sier presidentens talsmann, generalmajor Rashid Qureshi, til Dawn.

- Media oppfører seg uansvarlig. Enhver oppegående mann som har sett presidenten i arbeid, støtter denne mannen som har dedikert over åtte år av livet sitt til å styre Pakistan, legger Qureshi til.

- En fiende av islam

Dersom Musharraf likevel skulle gå av før tirsdag, er det usikkert om han kan bli boende i Pakistan.

Militante islamister har gjentatte ganger forsøkt å ta livet av ham. På søndag erklærte dessuten Al-Qaidas nestleder Ayman al-Zawahiri Musharraf for å være en fiende av islam.

- Musharraf har vist seg å være en stor fiende av islam, om ikke den største, hevder al-Qaida-sjefen ifølge AFP.

- Forsvarer den pakistanske hæren muslimer eller bare en gjeng leiesoldater som dreper muslimer for å tekkes sine ledere, de nye korsfarerne i Det hvite hus, spurte al-Zawahiri i sin første tale på engelsk noensinne.

- Tiden renner ut for Musharraf