Tiden renner ut

Skjebnen til de tre bortførte japanerne er uviss. Kidnapperne truer med å drepe dem én etter én - hvis ikke Japan trekker troppene sine ut av Irak innen i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:no) I dag ble sju kinesere kidnappet i Irak. De sju var på vei fra fra Jordan til Bagdad da de ble overfalt og borført av væpnede menn.

Nye trusler

Samtidig er tiden «igjen» i ferd med å renne ut for de tre bortførte japanerne. TV-bildene av de tre utkjørte japanske gisler og deres fortvilte familier har gått verden rundt i påsken. Noriaki Imai (18), Nahoko Takato (34) og Soichiro Koriyama (32) ble bortført torsdag, av en gruppe som kaller seg Mujahedin-brigaden.

Kidnapperne truet med å brenne de tre levende dersom Japan ikke trakk sine tropper ut av Irak innen søndag. Den japanske regjeringen nektet å etterkomme kravet.

Så fremmet kidnapperne på ny trussel om å ta gislene av dage. De vil drepe dem én etter én, dersom Japan ikke trekker sine menn innen 24 timer - hvilket betyr mandag ettermiddag.

- Etterkommer ikke krav

Japan har en tropp på cirka 550 menn i Irak. Japans statsminister Junichiro Koizumi fastholdt i dag at han ikke kommer til å gi etter for kravene.

- Styrkene gjør humanitære oppgaver og driver gjenoppbyggingsarbeid. Det er ikke noe vanlige mennesker kan gjøre. Vår politikk er ikke endret, sa Koizumi, ifølge NTB.

Flere enn 600 mennesker skal ha blitt drept under den siste ukas kamper i Irak.

UVISS SKJEBNE: Tilstanden til de tre kidnappede japanerne, Noriaki Imai (18), Nahoko Takato (34) og Soichiro Koriyama (32) er uviss.
STØTTER:</b Meldingen om kidnappingen av de sju kineserne kom i forkant av USAs visepresident Dick Cheneys visitt i Kinas hovedstad Beijing i dag. Cheney kommer rett fra Japan, der besøket ble overskygget av kidnappingen av de tre japanerne. Cheney berømmer Japans president for at han trosser folkets krav om å trekke tropper ut av Irak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer