- Tiden renner ut

Håpet om å finne flere overlevende i New Orleans minsker, men noen reddes fortsatt fra vannmassene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En uke etter orkanen Katrina blir fortsatt mennesker reddet ut fra hjem, men flere tusen mennesker har mistet livet. Mange av dem ligger fortsatt skjult i det forurensede flomvannet.

- Tiden renner ut for tusener av mennesker som venter på å bli reddet seks dager etter orkanen Katrina traff Gulfkysten, sier redningsarbeidere til CNN.

Ikke nok ressurser

Redningsarbeidet er vanskelig selv om flere delstater har bistått med helikoptre og fly.

- Guttene mine kommer tilbake og forteller meg, "Sir, jeg gikk inn i et hus, og det er tre eldre mennesker i sengene sine, og de hiver etter pusten og dør" sier kaptein Bruce Jones ved Kystvakten, melder CNN.

Redningsmannskaper, flygere og bistandsarbeidere jobber på spreng for å redde hundrevis av mennesker som fortsatt skriker etter hjelp i vannmassene.

- Det er rett og slett ikke nok ressurser, fortviler Jones.

Redningssvømmeren Chris Monville sier han reddet 126 mennesker på en dag, men er fortsatt preget av skyldfølelse for å ikke kunne redde alle.

- Det er en grusom følelse å vite at du ikke når alle i tide. Du prøver å få alle ut. Men i disse temperaturene dør de svake og syke først, og det er hjerteskjærende, sier Monville.

Flere enn 1300 ansatte i Kystvakten er med i redningsarbeidet i New Orleans, og flere er på vei for å bistå. Kystvakten hevder også at de har levert ut tusenvis av vannflasker til flomofrene i området og reddet mer enn 100 skip.

Frykt for epidemier

Den uheldige kombinasjonen av varme, lik, oversvømmelser og mennesker tett i tett uten mulighet til å vaske seg, gir grobunn for forskjellige epidemier, skriver svensk TV.

Leger advarer om faren for epidemier av typen kolera, tyfus, malaria, west nile-feber og en rekke infeksjonssykdommer. Flere hundre mennesker ble blant annet reddet fra et sted etter mistanke om dysenteri-utbrudd.

HELDIG: En eldre mann reddes ut av sitt hjem 4. september. Fremdeles er det antatt at flere tusen venter på å reddes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer