- Tidenes auksjon

Lyst på en dorullholder i gull eller en brannbil? Playboy-prinsens leketøy skal under hammeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Auksjonen er foreløpig siste kapittel i eventyret om den uheldige playboy-prinsen i Brunei. Prins Jefri skal ha snusket til seg 150 milliarder kroner fra den velfylte statskassa til det lille oljelandet, men alt gikk skeis under asiakrisa i 1997. Nå går 10 000 eiendeler under hammeren.

- Når det gjelder variasjon, kan dette være tidenes største auksjon, sier George Leslie i det britiske auksjonsfirmaet Smith Hodgkinson.

- Her er det noe for alle, sier Leslie til nyhetsbyrået AP.

Mange fristelser

Fredag kunne publikum ta de godt beskyttede sakene i nærmere øyesyn før den seks dager lange auksjonen som starter lørdag. Du bør legge turen til det vesle sultan-riket på øya Borneo i Sørøst-Asia hvis følgende frister: Luksuriøst møblement og kjøkkenutstyr, maskineri for tømmer og marmor, fabrikkutstyr, brannbiler, gatelykter, gullbelagte lysestaker og dorullholdere. For å nevne noe.

Avslørt av asiakrisa

Bare 300 000 mennesker bor i miniputt-staten, men store olje- og gassreserver har gitt innbyggerne - og særlig sultan-familien - enorme rikdommer. Sultanen var verdens rikeste mann før Bill Gates slo seg opp, og broren Jefri kastet seg på en jetset-bølge med pengesløseri verden sjelden har sett maken til.

Sultanen fløy inn internasjonale popstjerner for å holde konserter, og han skjenket folket en overdådig fornøyelsespark til gratis bruk.

Asiakrisa ga økonomien skikkelig juling, og avslørte prins Jefris sløseri. Han lever nå i eksil i Paris og London mens eiendelene til firmaet hans går for hammeren i hjemlandet.

RIKE BRØDRE: Ryktene skal ha det til at prins Jefri (høyre) ville overgå overdådigheten til sultan Hassanal Bolkiah.
- JEG VAR SULTANENS SEXSLAVE: Amerikanske Shannon Marketic var en av utallige skjønnheter som ble fløyet inn til sultanen og prinsens ville fester. Hun saksøkte sultanen for å ha holdt henne som sexslave.
GØY FOR OLJEPENGENE: Slik ser inngangen ut på verdens kanskje mest luksuriøse fornøyelsespark. I begynnelsen var alt gratis, men etter asiakrisa bestemte de seg for å ta betaling for de mest populære turene.