HOTELL: Christian Ringnes kan allerede slå fast at 2014 blir tidenes beste år. Foto: Jacques Hvistendahl
HOTELL: Christian Ringnes kan allerede slå fast at 2014 blir tidenes beste år. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Tidenes beste år for Christian Ringnes & Co

Salget av 15 hoteller rett før påske ga kjempegevinst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Vi er meget fornøyde. Det blir helt opplagt tidenes beste år i år for oss, sier adm. dir. Christian Ringnes i Eiendomsspar til Finansavisen i dag.

Grunnen til euforien er salgene av 15 hoteller og den største hotelltransaksjonen i Norden og kanskje Europa på mange år.

Solgt rett før påske Finansavisen omtalte salget av 14 svenske hoteller for 2,2 milliarder svenske kroner, rundt 2 milliarder norske kroner, rett før påske.

- En porteføljetilpasning, sa Ringnes den gang.

Selger var det svenske hotelleiendomsselskapet Pandox som eies 50/50 av Eiendomsspar og Sundt-søsknene Helene og Christian, og utgjorde rundt 10 prosent av Pandox? eiendomsportefølje, skriver Finansavisen.

Kjøperen var det svenske eiendomsselskapet Balder og på Balders nettside kan man lese at 40 prosent av eiendommenes verdi ligger i Stockholmsregionen, og den resterende verdien er fordelt mellom Gävle, Karlstad og Lund, hvor Balder allerede er vel etablert.

- Vi er glade for denne transaksjonen. Jeg vil også spesielt takke Christian Ringes og Olaf Gauslå for en profesjonell, enkel og behagelig måte å gjennomføre en slik transaksjon på, sa adm. dir. i Balder, Erik Selin da milliardhandelen var unnagjort.

Hotellgevinst på 810 mill. I tillegg solgte Ringnes omtrent samtidig ett i London - Hilton London Docklands - for en halv milliard svenske kroner.

Da støvet hadde lagt seg, talte Ringnes opp hele 900 millioner svenske kroner, tilsvarende 810 millioner norske kroner, i bokført gevinst.

Ifølge Finansavisen var gevinsten fra London-salget på 220 millioner svenske kroner, mens de resterende 680 millioner kronene var fra Scandic-dealen.

Flere nyheter - Jeg vil spesielt takke Christian Ringnes
Ringnes: - Det er tilsynelatende veldig sexy
Sundt-arvingene tjente fett på Opera og Pandox