Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidenes beste for Swix

Nå er planen å «sommerfisere» vintermerket Swix.

SÅ NÆR: Swix-sjef Ulf Bjerknes kan være godt fornøyd med fjorårsresultatene, men irriterer seg litt over at milliarden glapp. Foto: Jørgen Hyvang / Finansavisen
SÅ NÆR: Swix-sjef Ulf Bjerknes kan være godt fornøyd med fjorårsresultatene, men irriterer seg litt over at milliarden glapp. Foto: Jørgen Hyvang / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Swix-sjef Ulf Bjerknes kan presentere tidenes beste kroneresultat for eier Johan H. Andresen, men irriterer seg litt over at milliarden glapp, skriver Finansavisen.

I fjor økte selskapet omsetningen med 6 prosent til 971 millioner kroner, mye takket være oppkjøpet av Hard Rocx, men også vekst i hjemmemarkedet og utendørssegmentet.

- Det er litt irriterende at vi ikke klarte å passere milliarden i omsetning, men det er mye viktigere for oss å tjene penger, sier Swix-sjef Ulf Bjerknes til avisen.

Nok muskler

Før skatt satt selskapet ifølge Finansavisen igjen med rekordhøye 63,6 millioner kroner. Det betyr at Swix har nok muskler hvis de finner interessante selskaper på markedet.

- Vi ser etter mindre merkevarer, som har sterke produkter, men dårlig distribusjon, sier Bjerknes.

Skral vinter

Selv om Bjerknes kan glede seg over fjorårets gode tall, har derimot starten på 2017 vært begredelig. Nesten ingen snø på Østlandet i januar og store deler av februar, har ifølge avisen gitt en svak start.

- Du aner ikke hvor viktig Oslo og Østlandet er for langrennssporten. Norge totalt er i en unik posisjon, og er veldig viktig for salget, forteller Bjerknes.

De svake vintrene har ifølge avisen gjort at Swix har jobbet hardt for å bredde ut sortimentet, og nå er planen å «sommerfisere» vintermerket Swix.

- Sommeren 2018 kommer vi med en kolleksjon med sykkelklær. Vi har også planer om å følge Swix-kundene året rundt i de nisjene de er aktive. I tillegg til sykkel så driver de med triatlon og andre spesielle aktiviteter, sier Bjerknes til Finansavisen.

Flere nyheter:

Norges dyreste naboer
Slik forvalter han Reitan-pengebingen
Kjendisbryllup, brudd, orgier og privatliv

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media