Tidenes bruktbilselgertale av Gahr Støre

Gahr Støre trenger ikke lyve

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Jonas Gahr Støre:

- I nærmere 40 år har pakistanere ”stått på” her i Norge, mange med svært lange arbeidsdager, og i tunge og slitsomme jobber, og altfor ofte opplevde de i hverdagen å bli møtt med holdninger fra såkalt ”etniske nordmenn” – ja, det er et uttrykk jeg liker dårlig – holdninger som det ikke er noen grunn til å være stolte over. – Men dere sto hardt på, ufortrødent. (hele talen

Hvis vi går i tallene : Pakistanere har en sysselsettingsprosent på 46,3 prosent, mot 77 prosent for hele befolkningen. Kun 30% av pakistanske kvinner med lang botid i Norge har jobb. Av arbeidsinnvandrerne som kom på 70-tallet så er kun 50% av gruppen i arbeid 26 år senere, mot 85% av etnisk norske menn. 

Hvordan Gahr Støre kan betegne dette som denne gruppen har jobbet hardt er for meg uforståelig tatt i betraktning tallenes tale. Det er sikkert hyggelig av han å holde en hyggelig tale ovenfor norsk-pakistanerne på Pakistan nasjonaldag -- for å understreke at de ikke er etniske nordmenn -- men han trenger da ikke å lyve.