Tidenes dusør etter kjemperan i London

Utlover 1 million pund.

STILFULLE RANERE: De to ranerne som forrige torsdag utførte tidenes juvelran i England var kledd i elegante dresser. Foto: EPA/METROPOLITAN POLICE
STILFULLE RANERE: De to ranerne som forrige torsdag utførte tidenes juvelran i England var kledd i elegante dresser. Foto: EPA/METROPOLITAN POLICEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Har du opplysninger som kan bidra til å oppklare tidenes gullsmed-ran i Storbritannia, kan du stikke av med 1 million britiske pund.

Med dagens kronekurs tilsvarer det ganske nøyaktig 10 millioner kroner.

Rekord
Det er forsikringsselskapet til smykkeforretningen Graffs i London som utlover dusøren, skriver Times Online.

- Det har aldri tidligere vært utlovet en så høy dusør for denne typen forbrytelser, sier Metropolitan Police i London ifølge BBC.

Torsdag i forrige uke gjennomførte maskerte menn det største gullsmedranet Storbritannia noensinne har sett.

De bevæpnede, dresskledde ranere tok en kvinne som gissel da de ranet butikken for ringer, smykker og armbånd til en verdi av 40 millioner britiske pund.

I alt fikk de med seg 43 gjenstander, dekorert med totalt 1500 diamanter.

- Tapt for alltid
Eksperter at varene er tapt for alltid, melder Sky News.

- Ranet kan ha blitt utført på bestilling, og juvelene vil nå være ute av landet, sier den tidligere spesialetterforskeren Andrew Greenslade.

Noen spekulerer også i at ranerne fremdeles kan befinne seg i London av frykt for å bli oppdaget når de reiser ut av landet.

Brukte gummimasker
De to mennene som sto bak ranet skal ha fått hjelp av en uvitende make up-artist, melder britiske The Sun.

Ifølge avisa har den 29 år gamle mannen nå blitt politiets hovedvitne i saken. Samme dag som ranet, skal de to mennene ha oppsøkt make up-artistens studio i Covent Garden, midt i London sentrum.

Mennene, som fortalte at de skulle figurere i en popvideo, skal ha fått laget naturtro gummimasker av latex som de brukte under ranet.