Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidenes fall for Gilde

På ett år falt Gilde ned fra 5. plass til 70. plass på lista over bedriftene nordmenn liker best.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hvert år blir nordmenn spurt om hvordan vi liker Norges 116 største bedrifter. Hvordan vi oppfatter dem totalt sett, deres miljøbevissthet, samfunnsansvar, moral, økonomi og informasjon er alle elementer i undersøkelsen, foretatt av MMI/Synovate.

Aldri før har noen bedrift tapt så mye i omdømme på ett år, som Gilde nå har gjort. I år deler selskapet bunnplassen med SAS Braathens og SAS-konsernet. Ifjor var Gilde det femte best likte selskapet i Norge, skriver Aftenposten.

- Når en bedrift er så godt kjent blant forbrukerne, med produkter folk flest kjøper daglig, så blir fallhøyden veldig stor den dagen det går galt. Og det gjør saken enda mer alvorlig for Gilde at det har dukket opp flere nye E. coli-tilfeller i selskapets anlegg etter at den første historien ble rullet opp, sier direktør Erik Dalen i Synovate MMI til Aftenposten.

Gilde ikke overrasket

Dalen har vært ansvarlig for undersøkelsen i 15 år og har aldri sett en bedrift falle så langt ned, som Gilde har gjort i år _ fra 5. til 70. plass.

Gilde-sjefen er ikke overrasket over folks manglende tillit.

- Slik E.coli-saken har utviklet seg, har vi skuffet både forbrukerne og oss selv. Derfor er ikke resultatet overraskende, sier konsernsjef Axel Krogvig.

Han understreker at selskapet har startet arbeidet med å gjenoppbygge forbrukernes tillit, og har blant annet planlagt en rekke tiltak med fokus på hygiene, omdømme og tillit.

image: Tidenes fall for Gilde

- I «operasjon HOT» vil vi forbedre oss i alle ledd med over 20 konkrete og langsiktige tiltak. Målet er å være blant de tre best likte bedriftene i Norge. Det tar tid å bygge tillit, men jeg ser fram til MMI-målingene i 2007 og 2008, da skal vi ha kommet sterkt tilbake, sier Krogvig i en pressemelding.

Ifølge Krogvig har Gilde tapt rundt 100 millioner på E.coli-saken ved å ha destruert 800 tonn kjøttdeig, spekepølser og sauekjøtt. Men i butikkene har forbrukerne funnet tilbake til selskapet, og kjøttdeigsalget er nå på samme nivå som i fjor.

TV|2 er vinneren

TV|2 er den klare vinneren når nordmenn skal rangere bedriftene de liker best. Også i fjor toppet kanalen lista til MMI. Åtte av ti nordmenn har et positivt inntrykk av dem, mens bare én av ti liker dem ikke.

- En fantastisk inspirasjon for alle oss som jobber her. Jeg er ikke forundret over at vi er så godt likt, men er kanskje litt overrasket over at så få misliker oss, sier Kåre Valebrokk til Aftenposten.

Kanalsjefen ser førsteplassen som et uttrykk for at nordmenn liker programtilbudet på kanalen, og legger vekt på at de i tillegg legger stor vekt på å fremstå som kundevennlig, både på skjermen og i kundeservice.

Etter TV|2 liker nordmenn Coop Norge, IKEA, Ekornes, Statoil, NRK, Nidar, Vinmonopolet, Norsk Tipping og Stabburet.

IKKE OVERRASKET: Konsernsjef Axel Krogvig i Gilde er ikke overrasket over at Gildes omdømme er svekket. Han lover å kjempe for bedre resultater i 2007 og 2008.
SMITTESKANDALE: Gildes Sognemorrpølse ble utpekt som årsaken til E.coli.-smitten og ble trukket fra markedet. Smitteskandalen førte til at Gilde falt til bunn på lista over selskaper nordmenn liker.