Tidenes fiskehistorie

Åse-Berit Bakkebø og Lilly Meland fra Vanylven på Sunnmøre trodde garnet hadde satt seg fast i bunnen. Sakte, men sikkert, klarte de imidlertid å hale inn garnet. Overraskelsen var stor da det viste seg at de hadde fanget en brugde på 4,5 meter og 525 kilo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En brugde er hai-art, og en av verdens største fisker. Men i motsetning til sine mer fryktede slektninger spiser den bare plankton.

Da de to fiskerne så omrisset av fisken skjønte de ikke hva det var. Den var like lang som båten, og Åse-Berit trodde først at det var en kjempekveite, skriver Sunnmørsposten.

Fiskerne klarte å slepe den enorme fangsten inn til land, og de måtte ha hjelp av en truck for å få fisken opp av sjøen.

- Da den kom på land så det nesten ut som om den fortsatt var i live, for den store kroppen skalv i krampetrekninger. Men jeg tror den var død allerede før vi dro garnet, sier Lilly Meland.

Storfiskerne er ikke sikre på hva de skal gjøre med fangsten, men finnene skal visstnok inneholde noe som kan brukes som potensmiddel.

- Det kan jo komme godt med, så finnene bør vi nok ta vare på, ler de to kvinnene.

Brugda de fikk i garnet var nok ganske ung, for voksne brugder kan bli inntil 12 meter lange og veie opptil 4 tonn.

(NTB)

FISKE(U)LYKKE: