Tidenes høyeste notering på Oslo Børs

Og den kan stige ytterligere.

SKYHØY HOVEDINDEKS: Det ble ny rekord på Oslo Børs i dag. 
Foto: Morten Holm / NTB Scanpix
SKYHØY HOVEDINDEKS: Det ble ny rekord på Oslo Børs i dag. Foto: Morten Holm / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedindeksen på Oslo Børs satte ny rekord og passerte 525 poeng mandag. Sluttnoteringen ble 525,04 poeng, en oppgang på 1,1 prosent.

Litt før børsen stengte for dagen lå indeksen marginalt høyere, og den gjeldende toppnoteringen lyder på 525,07 poeng. Den forrige rekorden var på 254,37 poeng og var fra 19. juli 2007.

- Hovedgrunnen er at det norske aksjemarkedet verken er billig eller dyrt. Det betyr at det er rom for at børsen kan gå videre opp, sier analysesjef Roger Berntsen i NetFonds til E24 om mandagens børsrekord.

Selv på en god dag var det noen selskaper som gjorde det betraktelig bedre enn markedet for øvrig. Blant de mest omsatte aksjene, var det Schibsted (+3,6 prosent), PGS (+2,9 prosent) og Subsea 7 (+2,6 prosent) som gjorde det best. Det var likevel Yara som skilt seg tydeligst ut; med en nedgang på 1,3 prosent, var gjødselgiganten det eneste selskapet på topp-ti-listen som endte dagen i rødt.

Oljeprisen gikk marginalt opp gjennom mandagen, og ved stengetid kostet et fat nordsjøolje 109,74 dollar. Amerikansk lettolje ble omsatt for 99,87 dollar fatet.

I Europa spriket resultatene noe. I London steg FTSE 100-indeksen 0,3 prosent, mens CAC 40 i Paris falt like mye. DAX-indeksen i Frankfurt ble i praksis stående på stedet hvil.

(NTB)