Tidenes kontrakt til Fosen verft

Fosen Mek. Verksteder i Sør-Trøndelag har fått i oppdrag å bygge et leilighetsskip til 2,6 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag signerte ResidenSea Atlantic Ltd. og den norske verftsgruppen Fosen Mek. Verksteder A.S byggekontrakt for det 50.000 bruttoregistertonn store søsterskipet til «The World», som verftet er i gang med å bygge.

Byggekontrakten på 2,6 milliarder kroner er ifølge en pressemelding fra verftet den største noe norsk verft har vunnet.

Skipet vil bli bygd etter samme konsept som «The World», med store leiligheter for salg og gjestesuiter for utleie. De to skipene skal leveres henholdsvis i slutten av 2001 og 2003.

- Vi har ett år før levering solgt og reservert drøyt 75 prosent av leilighetene om bord på «The World». Dermed har rederiet fått bekreftet at det er et marked for konseptet. Kontrahering av nye skip inngår i selskapets forretningsplan om å utvikle denne nye markedsnisjen, sier styreformann Henning Øglænd i ResidenSea Ltd.

Eieren av Fosen Mek. Verksteder, Anna-Synnøve Bye, er godt fornøyd med å ha sikret tidenes største byggekontrakt for et norsk skipsverft.

- Gjennom kontrakten føler vi at vi nå langt på vei har befestet vår og Norges posisjon som konkurransedyktige verftsaktører.

(NTB)

FLYTENDE HJEM: Blar du opp nok millioner, kan du flytte inn i verdens første flytende kompleks med luksus-leiligheter.Foto: SCANPIX
FLYTENDE HJEM: Blar du opp nok millioner, kan du flytte inn i verdens første flytende kompleks med luksus-leiligheter.Foto: SCANPIX Vis mer
FLYTENDE HJEM: Blar du opp nok millioner, kan du flytte inn i verdens første flytende kompleks med luksus-leiligheter.Foto: SCANPIX