Tidenes lønnsfest

Vårens lønnsvinnere er lærerne og transportarbeiderne i NSB Biltrafikk som kjører vogntog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag kveld fikk sjåførene gjennomslag for en lønnsvekst på 26 169 kroner per år. Dermed endte de årets lønnsoppgjør et hestehode foran nyutdannede lærere, som får et lønnshopp på om lag 25 000 kroner.

Tror på ja

Mens det ene forbundet etter det andre nå ser ut til å sikre seg det feteste lønnstillegget på flere år, må de ansatte i varehandelen nøye seg med et oppgjør på i gjennomsnitt 10 000 til 12 000 kroner per år.

- De gruppene i varehandelen som kommer best ut av årets oppgjør, kan forvente en lønnsvekst på om lag 14 000 kroner per år, forteller 2. nestleder Stein Kristiansen i LO-forbundet Handel og Kontor.

Han tror det blir et overveldende ja i uravstemningen.

Kan juble

Men det er altså sjåfører i NSB Biltrafikk - med datterselskaper - som har størst grunn til å juble. Onsdag kveld takket forhandlerne ja da de fikk tilbud om en lønnsvekst på i gjennomsnitt 21 000- 22 000 kroner i året.

De gruppene som kjører vogntog, som har opptjent full ansiennitet og har fagbrev, kan notere en årslønnsvekst på 26169 kroner.
Gjennom årets oppgjør har godssjåførene fått utjevnet lønnsforskjellene med bussjåførene. Begge yrkesgruppene får nå en topplønn 203 000 kroner per år.

Sjåfører uten fagbrev ender med en topplønn på 195 000 kroner per år.

God stemning

I Norsk Lærerlag er stemningen bra etter tiårets oppgjør. Særlig har nyutdannede adjunkter grunn til å være fornøyd med et lønnshopp fra 191 300 kroner til 212 600 per år.
I tillegg kan de vente seg en tilleggspott på 5000 til 5500 kroner under justeringsoppgjøret til høsten. Det betyr en årslønnsvekst på vel 25 000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer